Una cuina ha explotat durant el migdia d’aquest diumenge en un pis del barri del Raval de Barcelona. L’explosió ha estat provocada per una fuita de gas butà en un edifici situat al carrer del Carme, al districte de Ciutat Vella. Els Bombers han acudit immediatament a l’avís i han pogut rescatar les cinc persones que vivien a l’habitatge. Tres dels inquilins han resultat ferits lleus, i tots han hagut de ser desallotjats.

El gas butà ha fet explotar la cuina

En circumstàncies que encara es desconeixen, la cuina ha saltat pels aires a causa de l'explosió provocada pel gas butà. Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, dotacions dels Bombers i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris han atès els tres ferits in situ, un d'ells per cremades a les mans, abans de traslladar-los a un centre mèdic per a una revisió més completa de les ferides, que són de caràcter lleu i, per tant, no es tem per la seva vida.

Mentrestant, els Bombers i els agents de la Urbana han revisat l'edifici i han descartat perill estructural, tot i que una de les parets de la cuina, la que dona al celobert de l'edifici, ha quedat completament destruïda a causa de l'explosió. Les cinc persones que viuen al pis no hi podran tornar, però, i han hagut de ser desallotjades. Les dues persones que han resultat il·leses durant l'accident ja s'han desplaçat fins al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), que serà l'encarregat de reallotjar tots cinc inquilins quan els tres ferits rebin l'alta mèdica.

FrlhUR8XoAAWsPh
L'explosió ha destrossat una paret sencera | Bombers de Barcelona. 

A hores d’ara, es desconeixen les circumstàncies exactes que han provocat la deflagració, i la policia ha obert una investigació per esbrinar els motius, si s’ha tractat d’un accident pel mal funcionament d’algun aparell de la cuina o si ha estat un error humà d’algun dels habitants de l’immoble.