Un home de 92 anys ha mort aquesta matinada de dijous en un gran incendi a l'edifici on residia al Vendrell (Baix Penedès). El foc s'hauria produït després d'una explosió prèvia que ha calcinat la primera planta de l'habitatge. Bombers de la Generalitat ha rebut l'avís a les 23.55 hores d'aquesta mitjanit i s'han traslladat fins al lloc amb cinc dotacions: tres vehicles d'aigua, un comandament i una autoescala. L'incident s'ha produït al bloc situat al carrer Jaume Marcé Diu, número 7, de la ciutat.

Un home mort i vuit persones desallotjades pel fum

Els bombers han arribat a l'edifici, de planta baixa i dos pisos, poc després de l'avís, passada la mitjanit. Un cop allà, tot estava envoltat de fum i rebien la informació que podria haver-hi una persona a l'interior, per la qual cosa van iniciar la recerca en paral·lel a l'extinció de l'incendi. Mentre sufocaven les flames han entrat a l'habitatge i han accedit fins al menjador de la primera planta, on han localitzat el nonagenari sense vida. El personal sanitari del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'ha desplaçat a aquest carrer del Vendrell amb quatre unitats, n'han confirmat la mort després de no poder fer res per reanimar-lo.

L'incendi, segons ha informat Bombers de la Generalitat en un comunicat, s'ha donat per apagat completament a les 00.17 hores. Després d'això, han ventilat l'edifici perquè sortís tot el fum i han revisat si l'edifici hauria patit danys estructurals. La construcció té baixos més tres plantes, amb un habitatge en cada replà. Les conseqüències de l'incident, a més de la víctima mortal, han estat que les vuit persones dels pisos de les plantes dos i tres no hi han pogut passar la nit i han estat reallotjades a través de la Policia Local del Vendrell. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de les diligències judicials i de la investigació, per tal d'esclarir les causes que han provocat el foc.