L'Elena és la fugitiva més buscada d'Espanya i una de les més buscades a Europa: explotava sexualment dones, algunes menors d'edat, a diferents prostíbuls de Catalunya, concretament a Lleida i a Girona.

Elena Puzyrevich és la fugitiva més buscada d'Espanya

Elena Puzyrevich, de 42 anys i de nacionalitat russa, està condemnada a 12 anys de presó per un delicte de tràfic de persones: era proxeneta i explotava sexualment dones a diversos puticlubs, obligant-les a prostituir-se contra la seva voluntat.

Elena Puzyrevich

Elena Puzyrevich està condemnada a 12 anys de presó per explotació sexual 

El cap de l'organització era el seu xicot

El seu modus operandi era sempre el mateix: es posava en contacte amb dones del seu país d'origen i de l'est d'Europa, algunes menors d'edat, i les convencia que vinguessin a Espanya enganyant-les per, posteriorment, obligar-les a tenir sexe amb els homes que contractaven els seus "serveis".  L'Elena no treballava sola i, de fet, el cap d'aquesta organització criminal era el seu xicot, un treballador de la Renfe, explica El Periódico.

Les víctimes controlades les 24 hores del dia

Així doncs, el rol de l'Elena consistia a enganyar les dones per fer-les venir a Espanya, les endeutava i els deia que l'única manera que tenien de pagar aquest deute era a través de l'explotació sexual: s'aprofitava que no tenien permís de residència ni feina per prostituir-les i, un cop entraven al prostíbul, ja no hi podien tornar a sortir, estaven controlades les 24 hores del dia.

Elena Puzyrevich

L'Elena està en crida i cerca per proxenetisme

Dones prostituïdes a Lleida, Girona, Almeria i Granada

L'escàndol es va destapar l'any 2008 quan una de les seves víctimes va aconseguir escapar del prostíbul Tu y yo, ubicat en una carretera de Malpartida de Plasencia, a Càceres. Els policies que investigaven el cas, van descobrir que hi havia desenes de dones explotades sexualment per l'Elena i la seva parella i no només en aquest poble d'Extremadura, sinó a diferents ciutats: a Lleida, Girona, Almeria i Granada.

Una de les fugitives més buscades d'Europa

Se’ls va condemnar a 12 anys de presó pels fets: ell va entrar a la presó, però ella es va fugar i, des de llavors, se li ha perdut completament el rastre, convertint-se en la fugitiva més buscada d'Espanya i una de les més buscades d'Europa.

Tot i les investigacions policials per trobar-la, de moment no ho han aconseguit. L'Elena té 42 anys, mesura 1,60 metres, té els ulls marrons i el cabell ros. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb la Policia.