Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un dels proxenetes més buscats d’Espanya. Es tracta d’un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola, que havia creat una xarxa d’extorsió de noies que es dedicaven a la prostitució. Les agredia sexualment, les explotava i també feia xantatge als clients: els feia pagar més diners a canvi de no difondre que eren usuaris de la prostitució.

El detingut estava reclamat per tres jutjats de diversos punts de l’Estat espanyol per fets delictius de les mateixes característiques i era un dels proxenetes més buscats a Espanya. L’arrestat va ser detingut el 3 d’agost i va passar ahir a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó

A inicis de 2021 va agredir sexualment una noia a Barcelona

La investigació policial de la Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans es va iniciar a principis de gener de 2021. Una noia que patia una situació econòmica precària a conseqüència dels efectes de la covid-19 va conèixer un home que li va oferir mantenir relacions sexuals a canvi d’una contraprestació econòmica. Aquest home va proporcionar el seu telèfon a una coneguda seva que, uns dies després, li va trucar i li va oferir dedicar-se a la prostitució, fet al qual va accedir a causa de la seva situació de necessitat. 

Al cap d’un temps i donat que al pis on treballava hi havia poca feina una companya seva li va proposar la possibilitat de treballar com a prostituta amb un home que gestionava un xat de missatgeria instantània on s’oferia dur a terme aquesta activitat.

La víctima hi va contactar i hi va parlar durant uns dies. L’home li va demanar accés al seu document d’identitat i que li enviés fotos sense roba, per les quals li va fer uns pagaments a través de l’aplicació Bizum. Posteriorment i amb l’excusa de satisfer una de les diverses parafílies que tenia aquest home la va citar en un hotel amb el suposat objectiu de fer-li unes fotografies de caràcter sexual. Ella hi va accedir, però un cop a l’habitació  es va adonar que no tenia cap intenció de fer-li fotografies i aleshores la va agredir sexualment.

A partir d’aquest fet delictiu els investigadors dels Mossos d’Esquadra van començar a treballar per identificar l’agressor sexual. 

Buscava dones que es dediquessin a netejar cases

Els agents han acreditat que l’arrestat buscava noies que s’oferien laboralment per fer tasques domèstiques de la llar o altres feines a través de portals d’anuncis a internet i que estaven en una situació econòmica precària. Aleshores les captava per exercir la prostitució i les explotava sexualment. D’altra banda, també extorquia a usuaris de serveis sexuals que trucaven als diversos telèfons de les noies que ell controlava. Els reclamava diverses quantitats de diners sota l’amenaça que si no pagaven difondria als seus contactes que eren usuaris de prostitució.

Molt complicat d’identificar

Les indagacions policials han estat molt complexes, ja que l’arrestat prenia moltes mesures d’autoprotecció, conscient de les activitats delictives que duia a terme. 

Suplantava la identitat d’algunes de les noies que tenia sota el seu control i obtenia targetes de crèdit, contractava línies telefòniques i obria comptes corrents al seu nom. D’aquesta manera la seva identitat quedava protegida i dificultava una eventual acció investigadora de la policia.

Fins i tot demanava diners a noms de les noies

Els esbrinaments policials també han posat en relleu que aquest home també demanava crèdits amb la identitat de les noies, primer de quantitats poc abundants i, més tard, de sumes de diners més grans.

A presó

Després de passar a disposició judicial, l’home ha ingressat a presó. Tot i això, només se l’ha pogut acusat dels delictes d’agressió sexual i amenaces. La investigació segueix oberta per esbrinar tots els moviments que va fer i també a la recerca de noves víctimes.