Un dels dos criminals perillosos buscat a Catalunya, en Ayoub Khallouki, ja va esquivar als gendarmes anteriorment. De fet, segons va publicar el diari francès La Provence, va ser jutjat el 2020 al Tribunal Penal d'Avinyó (França) després d'haver-se escapolit durant 18 mesos en un permís penitenciari per anar a veure el seu fill que va néixer prematurament el 31 de maig de 2018 a l'hospital de Nimes, ciutat on residia. Va sortir temporalment de la presó de Pontet, a Avinyó, on complia tres condemnes, entre d'altres per delictes de sang a Marsella, per la qual va ser emesa una ordre europea de detenció i entrega. Aquest procés de cerca i captura va saltar, de nou, a la Jonquera (Alt Empordà) a finals de setembre, concretament el dia 28, després que la Policia Nacional trobés un cotxe amb munició i bales que van incendiar en un aparcament d'un restaurant de carretera de la ciutat fronterera. En aquests moments, tot i no tenir més informació de fonts policials, els cossos de seguretat investiguen on podrien haver fugit tant l'Ayoub Khallouki com en Mostapha Beyoralv. Tot apunta que podrien trobar-se en algun punt de les comarques gironines, encara que no es descarta que siguin interceptats en un altre punt de la península ibèrica. 

Detingut a la casa d'un amic a Avinyó el 2019, després d'escapolir-se 18 mesos de la policia francesa

Ayoub Khallouki va ser detingut el 17 de desembre de 2019 mentre es trobava a casa d'un amic a Avinyó, segons va explicar el mitjà citat. La policia francesa va escorcollar l'habitatge, on van trobar una pistola automàtica del calibre 6,35 amb dos cartutxos, dues municions més, 20 cabdells de marihuana, un tros de resina i 1.310 euros en efectiu. A més, van descobrir fotografies i vídeos al seu telèfon mòbil amb feixos de diners i armes. També una gravació on se'l pot veure conduint, amb el seu fill de pocs mesos de genolls, a més de 200 kilòmetres per hora. Unes proves esperpèntiques que van fer que el Tribunal Penal d'Avinyó l'interrogués. El criminal perillós, ara desaparegut al nord de Catalunya, va explicar que s'havia armat per protegir-se dels joves que ocupaven l'entrada de l'edifici de la seva mare i que sabien que era un fugitiu de la justícia. 

Respecte als diners intervinguts, Ayoub Khallouki va assegurar que provenien d'un préstec d'uns amics i que les drogues que amagava al pis eren pel seu consum personal. "Quan en tinc fumo fins a 20 porros al dia", va explicar l'acusat davant del tribunal francès. Els magistrats van decretar la prohibició de tenir durant cinc anys un arma i el van condemnar a dos anys de presó. No obstant això, tot apunta que el fugitiu va saltar-se aquesta pena, especialment després de trobar el vehicle amb bales i diferents municions cremat a la Jonquera, en el que viatjava, segons els primers indicis, amb el seu company Mostapha Beyoralv, també considerat perillós per les autoritats franceses.

A més de l'incident a la Jonquera, com va avançar el Diari de Girona, va donar-se un assalt amb armes a l'N-II el 19 de setembre. Tot això a l'Alt Empordà, zona on s'han localitzat els últims moviments dels dos fugitius. Un dels criminals, amb altres dos no identificats, va parar a punta de pistola un grup de joves en una benzinera, els van agredir i els van robar els diners que portaven a sobre. Aquest delicte, juntament amb el material i el cotxe trobats en el restaurant de la ciutat fronterera catalana, són investigats en aquests moments per la Policia Nacional. Ara per ara es desconeix on es troben amagats els dos criminals perillosos buscats per França. No obstant això, el que sí sabem és que un d'ells, en Ayoub Khallouki, té facilitat per escapolir-se. De fet, va ser considerat com "evasiu" per les autoritats franceses el 2020.