Un boletaire va sortir aquest dimecres amb l'objectiu de fer-se amb uns quants rovellons i camagrocs. Però la sorpresa va ser majúscula quan va trobar-se un cultiu de 660 plantes de marihuana al mig d'un bosc de Vidreres (Selva). En el mateix moment en el que va adonar-se'n del campament que hi havia desplegat allà, va donar avís a la Policia Local de la localitat. La zona muntanyosa es trobava entre les urbanitzacions de Terrafortuna i Puigventós, i només es podia accedir per corriols i camins estrets que acostumen a utilitzar els recol·lectors de bolets de la zona. Els agents del cos municipal amb els de Mossos d'Esquadra, als qui van alertar poc després de la denúncia, van investigar per aconseguir arribar fins a la plantació, que estava ben amagada dins del bosc. Només s'hi podia accedir a través d'un sender que passava per sota de les línies elèctriques, en la profunditat dels arbres i entre matolls.

Tres homes detinguts

Una vegada els policies van localitzar el cultiu de marihuana, on hi havia 660 plantes de metre i mig d'alçada en avançat estat de floració, van veure que hi havia muntat un campament amb totes les eines necessàries per a fer créixer les plantes. En arribar, els Mossos d'Esquadra van trobar a tres homes, de edats compreses entre els 26 i 58 anys, als quals van enxampar in fraganti mentre cuinaven i dormien. Tots tres van quedar arrestats per un delicte contra la salut pública. Al campament on van ser detinguts aquest dijous al matí van trobar bombones de butà, un fogonet, menjar i matalassos, a més d'eines de cultiu com rasclets, pales, xerracs, tallants, etc.

La piscina que hi havia al campament que havien muntat els detinguts al bosc de Vidreres, i que els servia per regar la plantació de marihuana amagada enmig del bosc / MOSSOS D'ESQUADRA
La piscina que hi havia al campament que havien muntat els detinguts al bosc de Vidreres, i que els servia per regar la plantació de marihuana amagada enmig del bosc / MOSSOS D'ESQUADRA

El campament estava equipat també amb una piscina de plàstic plena d'aigua amb una mànega que anava fins a una riera propera, que utilitzaven per abastir-se. Els tres homes detinguts per la policia van passar ahir mateix a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners (Selva) i el magistrat va decretar la seva llibertat de manera provisional. Els Mossos d'Esquadra han subratllat la importància d'alertar quan es troben aquest tipus de plantacions il·legals en el bosc, pel fet que desmantellar-les ajuda a evitar el risc d'incendi forestal. "L'alerta per l'alt nivell de risc d'incendi, sumat a la desforestació que van fer (els arrestats) per poder conrear la plantació i que generen gran acumulació de restes vegetals, representen un gran perill", ha explicat la policia catalana.