Dos criminals perillosos, en cerca i captura per part de França, podrien estar amagats a Catalunya, concretament a les comarques gironines. Els dos homes, Ayoub Khallouki i Mostapha Beyoralv, estan vinculats amb delictes de sang que van cometre a la ciutat de Marsella i se'ls hi va perdre la pista en un accident de cotxe a la Jonquera (Alt Empordà), segons han avançat La Sexta i el Diari de Girona. Els individus compten amb una ordre europea de detenció que van expedir les autoritats franceses. Amb tot, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil els busquen per la zona, després de ser identificats, i és probable que hi hagi un dispositiu conjunt per arrestar-los.

Busquen a les comarques gironines als dos criminals perillosos, que van assaltar a un grup de joves a la zona

El passat mes de setembre van ocórrer dos incidents que apunten directament als dos homes, segons han pogut acreditar els investigadors, al nord de Catalunya. El primer va succeir el dia 19 a l'N-II, molt a prop de la Jonquera, on tres homes (un d'ells era un dels sospitosos) van assaltar a punta de pistola a un grup de joves que estava en un cotxe. Van parar-los en una benzinera, els van agredir i els van robar els diners que portaven a sobre. No obstant això, potser l'escena més llampant va donar-se el dia 28, quan van accidentar-se amb el seu vehicle a la ciutat fronterera de l'Alt Empordà

Segons va avançar el segon mitjà citat, el vehicle va patir una sortida de la via per la que circulava i va acabar bolcant en un aparcament a tocar d'un restaurant de carretera de la Jonquera. Els dos criminals van obrir les portes i van fugir corrent, després de ruixar el cotxe amb benzina i cremar-lo. De fet, quan van arribar a la zona els efectius d'emergències ja no hi quedava ningú. Els Mossos d'Esquadra van inspeccionar posteriorment el cotxe, amb matrícula francesa, on van trobar bosses amb munició i diverses bales a l'interior. Tot apunta a que va ser el mateix automòbil que van utilitzar per assaltar al grup de joves a l'N-II.

En aquests moments la policia els busca, a més de l'ordre europea de cerca i captura francesa, pels delictes comesos a Catalunya. Els cossos de seguretat, com les autoritats de França, els consideren perillosos i sospiten que es troben en algun punt de l'estat espanyol. Molt possiblement hi seran a les comarques gironines o voltants, on se'ls va perdre la pista per última vegada aquest 28 de setembre després de l'accident i l'incendi provocat.