El Ramón Barranco és un home que va violar i assassinar a cops de pedra una jove de 18 anys a Ulldecona (Montsià). Dels 30 anys de condemna que li van caure, només n'ha complert 13 i ja es troba en llibertat. Viu a Vinaròs i el descriuen com una persona "molt perillosa, un depredador sexual i que és capaç de tornar a matar de nou". A ElCaso.cat hem tingut accés a les fotos més recents del criminal.

Violació i assassinat a Ulldecona

El programa Crims de TV3, aquest dilluns ha emès la segona part del crim del Castell explicant amb tota mena de detalls la violació i assassinat de Maria Carme Castell, una jove de 18 anys a qui va agredir sexualment i que va matar de manera molt violenta

Ramón Barranco / Instagram

Ramón Barranco és un assassí i violador que actualment ja està en llibertat i que està vivint a Vinaròs (Castelló) / Instagram

Ramón Pascual Barranco

Els fets es remunten a la nit de Carnaval de 1982 a Ulldecona (Montsià) i, tot i les evidències que Ramón Pascual Barranco era qui estava darrere aquest crim, la Guàrdia Civil no trobava proves suficients per inculpar-lo. La família Castell, que des del principi tenia la certesa que Barranco era l'autor dels fets, van haver de viure amb aquest assassí i depredador sexual al poble: sabien que havia matat a María del Carmen i no només estava en llibertat, sinó que a sobre se'l trobaven passejant per aquest petit poble que en el moment dels fets tenia poc més de 5.000 habitants.

Ramón Barranco / Instagram

Ramón Pascual Barranco va violar i matar a cops de pedra una jove de 18 anys a Ulldecona (Montsià) / Instagram

Actualment viu a Vinaròs

Finalment, 16 anys després dels fets, van aconseguir les proves suficients que demostraven que Ramón Pascual Barranco havia violat i assassinat a Maria Carme Castell i, per aquest mateix motiu, va ser condemnat a 30 anys de presó. No obstant això, tot i la gravetat dels fets, el maig del 2018, després de complir 13 anys de la pena, li van donar la llibertat definitiva i, per si no fos poc, va anar a viure a Vinaròs (Castelló), on resideix actualment, a menys de 18 quilòmetres d'on va cometre el crim i on viuen els familiars de la víctima. 

Ramón Pascual Barranco / TV3

Ramón Pascual Barranco va matar una noia de 18 anys a Ulldecona (Montsià) i només ha estat 13 anys a la presó / TV3

Tal com explica Jeroni Castell a Crims, el germà de la jove assassinada, fa uns mesos se'l va trobar treballant a un bar de la comarca. Castell es va quedar de pedra i es va armar de valor i va explicar davant de tothom qui era i que havia fet Ramón Pascual Barranco, i ell va respondre un simple: "Tu que estàs dient, boig?".

"És un perill. No està penedit i és capaç de tornar a matar"

Jeroni Castell ha aprofitat l'ocasió per alertar a tothom del perill que suposa que aquest assassí i violador estigui en llibertat: "Tenim un gran perill a la comarca. És un personatge que no està penedit de res i que és capaç de tot. Va matar la meva germana i és capaç de tornar-ho a fer una altra vegada", conclou Castell.