Aquesta nit al voltant de dos quarts de dotze, agents dels Mossos d’Esquadra han detectat un dron dins del perímetre de la presó de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona). L’artefacte intentava fer arribar a algun o alguns dels reclosos telèfons mòbils i drogues.

El dron es trobava a prop del dipòsit d’aigua del centre penitenciari, i les llampades que emetia van cridar l’atenció dels agents, que es van apropar i van trobar l’artefacte amb la mercaderia. Els Mossos estan investigant el cas per a detectar l’origen de l’enviament així com a qui anava dirigit. ElCaso.cat ha tingut accés a les fotografies on es poden veure tant el dron com la mercaderia que intentaven subministrar a l'interior de la presó. Des del sindicat ACAIP-UGT asseguren que el dron portava dos telèfons mòbils i 30 grams de haixix, així com cables de connexió, cordes i ganxos que fan pensar en un possible intent de fugida. 

WhatsApp Image 2022 11 05 at 12.08.13
Els Mossos van trobar droga i telèfons mòbils al dron.
WhatsApp Image 2022 11 05 at 12.08.15
L'aparell emetia llampades que van facilitar la seva identificació.

Un pres va fugir fa uns mesos

A l'abril un pres va escapar a plena llum del dia aprofitant una sortida per anar al dentista a Terrassa. Un còmplice va atacar els dos mossos ruixant-los amb un extintor. Ambdós homes van començar a córrer pel carrer, perseguits pels agents, però van poder fugir. 

El pres en qüestió, anomenat Adrià, era considerat un pres amb un alt grau de perillositat i per això havia d'estar acompanyat per tres agents, però atès a la seva bona conducta només li van acompanyar dos. En el moment dels fets es trobava complint una condemna d'11 mesos i tenia judicis pendents per robatoris i un homicidi en grau de temptativa. Finalment, els mossos el van localitzar a un taller de motos a Montcada i Reixac (Barcelona)  i el van poder detenir un mes després de la seva fugida.