Els Mossos d’Esquadra busquen un pres del Centre Penitenciari Lledoners que aquesta nit s’ha escapat de l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home, de nacionalitat marroquina, va ser traslladat pels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Penitenciaria (APEN), a l’hospital per ser visitat al metge i va aprofitar per escapar-se al voltant de les deu de la nit. 

Segons han confirmat fonts de la policia catalana a aquest mitjà, l’home, que portava un braç enguixat i anava sense samarreta, va poder marxar corrents de la patrulla dels Mossos, que li van perdre la pista. 

El pres fugat és Hamza Nali tot i que no ha transcendit fins quan estava condemnat o si era un pres preventiu ni per quin delicte estava a la presó del Bages. Se'l considera perillós.

Investigació per aclarir com es va poder escapar

Després de comunicar l’escapoliment del pres a totes les patrulles, també de les policies locals, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i com va poder escapar. 

La policia intenta esbrinar ara si l’home havia planejat l’evasió amb col·laboradors o no. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la policia treballa en una línia d’investigació que l’home va ser recollit per un cotxe que va marxar en direcció al Baix Llobregat, on té entorn la persona que es va escapolir. Entre les informacions policials relacionades amb el cas, els Mossos creuen que els col·laboradors del pres fugat podien anar armats.

Un pres s’intenta escapar de l’hospital a Figueres

El mes de juny un fet semblant també es va registrar a Figueres, a l’Empordà. Un jove de 20 anys que havia de ser traslladat des del centre penitenciari de Puig de les Basses a l'hospital de la capital de l'Alt Empordà, es va escapar dels Mossos d'Esquadra. En aquest cas, però, va ser poder arrestat allà mateix. Els agents de l’APEN el van seguir i el van poder detenir en un parc a tocar de l’hospital de Figueres.

Hospital de Figueres / ACN

Imatge d'arxiu de l'hospital de Figueres / ACN

Quan el cotxe patrulla va arribar a l'hospital i van baixar el pres, aquest va arrencar a córrer. En qüestió de minuts els mateixos agents que s'encarregaven del trasllat van poder-lo localitzar al Parc-Bosc, a tocar de l'hospital. Un cop recuperat, el van tornar a l'hospital, on va ser visitat pel metge, tal com estava previst i va tornar a la presó.