Una forta explosió al centre d’Istanbul ha deixat sis morts i 81 ferits, segons ha anunciat en una compareixença el president de TurquiaRecep Tayyip Erdogan. Quatre de les víctimes han mort a l'acte, mentre les altres dues han mort posteriorment a l'hospital. Les xifres de morts encara podrien augmentar. Els fets han tingut lloc a l’avinguda İstiklal, coneguda com a avinguda de la independència, una de les principals vies turístiques i comercials de la ciutat. 

 

L'explosió s'ha produït al voltant de les 16.20 hora local, les 14.20 hora espanyola, quan l'avinguda estava molt transitada. En alguns vídeos compartits a les xarxes socials es veu el moment de l’explosió i com es produeix una gran flamarada. Immediatament, centenars de persones han començat a fugir corrents del lloc, totalment atemorides. En algunes imatges es veuen desenes de cossos estirats a terra totalment immòbils. Fins al lloc s’han desplaçat efectius dels bombers, policies i equips sanitaris. Les forces de seguretat han acordonat la zona i han buidat els carrers adjacents per facilitar l’atenció a les víctimes. 

 

El president de TurquiaRecep Tayyip Erdogan, ha apuntat a un atac terrorista com la causa de l'explosió, en la que podria haver participat una dona. Ha explicat que el seu govern posarà tot el que estigui a la seva disposició per esclarir aquest "atac traïdor" i que la policia ja treballa per trobar-ne els culpables. Les autoritats han prohibit a les cadenes de notícies parlar sobre l'explosió per evitar 'fake news' i notícies poc contrastades.

L'any 2016, aquesta mateixa avinguda ja havia estat l'escenari d'un atac terrorista d'Estat Islàmic en què van morir quatre turistes i 36 persones van resultar ferides. En aquesta mateixa zona també es van produir una sèrie d'atacs amb camions explosius el 2003 per part d'Al-Qaeda que van acabar amb 55 morts i més de 700 ferits