Dues turistes catalanes han mort i tres persones més, també turistes catalanes, han resultat ferides en un fatal accident de globus aerostàtic a Capadòcia, a Turquia. Unes hores més tard, s'ha confirmat que una de les ferides es troba ingressada a l'UCI en estat greu. Un cop de vent ha fet caure l’aparell, causant les dues víctimes mortals i deixant tres ferits més, també dones, per qui no es pateix per la seva vida, tot i que estan molt greus. Una agència turca ja els hi ha posat nom: Maria Cristina Baltrons, de 62 anys, i Dolors Masana, de 64 anys, i segons ha confirmat l'Ajuntament de Lloret de Mar, eren veïnes d'aquest municipi de la comarca de la Selva.

Un cop de vent ha provocat l'accident de globus aerostàtic

El fatal accident, a la zona de Göreme, l’ha provocat una ràfega de vent que ha fet caure el globus, mentre estaven fent una visita turística en aquesta zona, on molts turistes aprofiten el paisatge per fer expedicions amb aquest tipus d’aparells. El globus, de l'empresa Universal Balloons, ha pogut fer un aterratge d’emergència, però a causa de l’impacte han mort les dues turistes catalanes, segons detallen diversos mitjans turcs, que han informat de l’accident en aquest punt de la Capadòcia.

Al globus hi viatjaven un grup d’una trentena de persones, molts d’ells espanyols i catalans. En l’aterratge també han resultat ferides tres persones més, també dones i procedents de Catalunya, segons detallen fonts diplomàtiques recollides per diversos mitjans.

El viatge s’ha allargat durant gairebé una hora i mitja, fins que ha hagut de fer l’aterratge per culpa de la ràfega de vent que l’ha desestabilitzat. Al voltant de dos quarts de vuit —de l’hora d’allà, una menys que la d'aquí— s’havia iniciat l’expedició i al cap de poca estona ha hagut de provocar el descens per evitar danys majors, tot i que també ha acabat amb aquest tràgic accident.

Tot i els esforços de diverses ambulàncies que s’han desplegat a la zona, no s’ha pogut fer res per salvar la vida de les dues dones catalanes. Els altres ferits han estat traslladats a hospitals de la zona, a l’espera que puguin evolucionar favorablament. Diverses persones de la delegació diplomàtica de l’ambaixada espanyola a Ankara s’han desplaçat fins Göreme, la ciutat on s’ha registrat l’accident. Les autoritats municipals han ordenat la obertura d’una investigació tècnica i judicial per aclarir l’accident.

Capadocia, una atracció turística mundial

Entre les persones que visiten Turquia i s’acosten a aquesta zona, la Capadocia, al centre del país, és gairebé obligat fer un viatge amb aquest tipus de globus per tenir una visió privilegiada del paisatge d’aquest racó de món. Cada any són milions de turistes que ho visiten i centenars de milers que aprofiten per fer aquesta expedició turística.