El cas de la mort de la tia política de l'actor Luis Lorenzo i la seva dona, Arantxa Palomino, encara té molts misteris. La investigació continua endavant i, recentment, ha parlat la forense encarregada de la segona autòpsia que s'ha practicat a la dona per petició dels seus familiars. La forense ha ratificat l'informe que confirma que l'enverinament pel qual va morir l'anciana era "de causa homicida", si bé assenyala que aquesta ratificació és "a mitges", per les incògnites que el cas encara desperta.

La metgessa, encara que té dubtes sobre les circumstàncies que envolten la mort de la María Isabel, ha destacat una cosa crucial: va trobar un "còctel de medicaments" al cos de la dona, que la parella li havia subministrat, presumptament, "alhora i de forma continuada".

Les quantitats de cadmi i manganès van ser administrades per via oral

La segona autòpsia va revelar que al cos de l'anciana es van trobar quantitats de metalls pesants molt superiors a les normals, concretament, cadmi i manganès, 200 i 20 vegades superiors del normal. La família de l'anciana afirma que el matrimoni va enverinar amb aquestes substàncies a María Isabel, i hi ha indicis per creure en aquesta teoria; per exemple, durant un registre del pis on va morir, es va trobar una pols blanca procedent de piles en una cistella del pa, una cosa que la parella va justificar dient que es devia a una entremaliadura dels seus fills.

La forense ha explicat que les esmentades substàncies podrien haver aparegut "post mortem" i que, de fet, dos estudis internacionals avalen que diverses persones havien acumulat aquestes substàncies al llarg de la seva vida després d'estar exposats a ells, com és el cas de miners, per exemple, segons ha avançat El Periódico d'Espanya. No obstant això, la mateixa metgessa ha considerat que les situacions exposades en els estudis "no eren extrapolables" a aquest cas.

La metgessa afirma que l'explicació més lògica i normal a la presència d'aquests metalls pesants és que s'haguessin introduït per via oral, i d'allà haguessin passat a la sang, que és a l'únic lloc on van localitzar les substàncies. L'advocat de Colomí i Lorenzo va explicar en el seu moment que la parella atribueix la presència d'aquests metalls a la ingesta "de peix i sushi", si bé la família de l'anciana no s'ho creu.

María Isabel havia pres un "còctel de medicaments"

Una altra de les coses que més ha cridat l'atenció de la forense és la gran i variada quantitat de medicaments trobats al cos de la dona. En les seves paraules, María Isabel havia ingerit un "còctel de medicaments" alhora i de forma "continuada". Aquests medicaments eren, principalment, antipsicòtics i tranquil·litzants, que la parella ha justificat amb la demència que patia l'anciana, però segons la forense, cap metge feia un seguiment a la dona d'aquests medicaments.

L'informe de la segona autòpsia no dona la raó a ningú

La mort de María Isabel, l'anciana octogenària que va morir en estranyes circumstàncies mentre vivia juntament amb la seva neboda Arantxa i el marit d'ella, l'actor Luis Lorenzo, presenta encara moltes d'interrogants als investigadors i magistrats del cas, amb poques respostes. Si bé l'informe de la segona autòpsia no dona la raó ni al matrimoni format per Luis i Arantxa, ni a la família de María Isabel, els advocats de cada part l'utilitzen a favor seu per intentar convèncer no només el jutge, sinó també l'opinió pública, de les seves respectives versions. Aquesta història es troba ara en un punt clau, i únicament falta arribar al seu desenllaç.