La policia catalana colpeja de nou la producció i distribució il·legal de marihuana, després de descobrir i desmantellar una extensa plantació d'uns 5.000 metres quadrats i amb milers de plantes, el valor econòmic de les quals ascendeix fins als més de 600.000 euros. La plantació està ubicada en un paratge d'alta muntanya, del municipi empordanès d'Albanyà (Alt Empordà), molt ben amagada i amb un difícil accés. Els Mossos d'Esquadra han detingut els dos presumptes responsables de la plantació, dos homes de 24 i 31 anys que no només treballaven en aquesta, sinó que també hi vivien. En total, els agents del cos policial van intervenir 2.148 plantes de marihuana i 75 grams de cabdells. L'operatiu policial s'ha desenvolupat gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que els veïns de la zona van posar en alerta als Mossos del fructífer negoci que s'amagava darrere la finca boscosa on els dos sospitosos vivien. 

A la plantació només podia arribar-s'hi a peu seguint un corriol no senyalitzat

L'extensa plantació de marihuana, de 5.000 metres quadrats, estava ubicada a cinc quilòmetres de la carretera asfaltada més propera, en una zona d'arbres talats en mig del bosc; només s'hi podia arribar a peu seguint un corriol que no estava senyalitzat. Allà, els dos presumptes responsables de la plantació cultivaven un total de 2.148 plantes de marihuana, el valor de les quals al mercat il·lícit era de més de 600.000 euros, segons han confirmat els Mossos a partir de les estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior. Els veïns de la zona, però, els han xafat el fructífer negoci. 

Els dos detinguts vivien en tendes de campanya a la plantació

Després que diversos veïns alertessin als Mossos de l'existència de la plantació, els agents van iniciar una investigació que, finalment, els ha conduït fins al paratge secret on s'amagava l'extens conreu. Allà, a banda dels milers de plantes de marihuana i els cabdells, també han descobert que els dos presumptes responsables de la plantació vivien en aquesta. En un lateral de la plantació, a escassos metres de les plantes, hi havia tres tendes de campanya, així com un cobert amb una petita cuina de gas, grans quantitats de menjar emmagatzemat i roba estesa. També es va localitzar un segon cobert, que els sospitosos utilitzaven per assecar les plantes i extreure així els cabdells. 

Llibertat amb càrrecs pels dos acusats d'un delicte contra la salut pública

Els Mossos d'Esquadra que van intervenir i desmantellar la plantació van detenir els dos homes que van trobar-hi. Els dos detinguts, de 24 i 31 anys, estan acusats de ser els autors d'un presumpte delicte contra la salut pública, motiu pel qual van passar a la disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres. Com que els detinguts no tenien antecedents policials, el jutjat de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.