Els Mossos d'Esquadra han localitzat i desmantellat una plantació de marihuana molt ben amagada en una sala de concerts de la ciutat de Reus (Baix Camp), on hi havia prop de 550 plantes de marihuana. L'operació policial també s'ha saldat amb la detenció de tres persones implicades, que precisament són els dos responsables de la gestió de la sala musical, i una tercera persona que es dedicava al conreu de les plantes. La plantació es trobava a les golfes del local musical, en una sala a la qual era impossible accedir sense una clau; a més, estava perfectament aïllada perquè les olors i el soroll no alertessin al públic. Malgrat tot, ha estat l'elevada factura de la llum un dels factors que ha delatat els conreadors. 

Per accedir a la plantació, els cultivadors utilitzaven un ascensor que només parava a la planta on estava el conreu i que únicament funcionava amb clau

Una de les coses que més ha cridat l'atenció dels agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Camp-Priorat, que són els que s'han encarregat de la investigació, és el sofisticat sistema amb el qual els tres detinguts havien aconseguit ocultar i camuflar la plantació, que es trobava dins el seu propi negoci. El conreu estava a les golfes, sala ubicada en una planta superior a la qual únicament es podia accedir amb ascensor, el qual, a la vegada, només funcionava amb una clau que tenien els tres sospitosos, i que només s'aturava a les golfes. La sala estava perfectament camuflada i aïllada acústicament, les olors tampoc feien sospitar res. 

La sala posava en risc les persones que hi acudien, ja que els aires condicionats provocaven que el risc d'incendi fos elevat

La sala estava oberta al públic, i allà s'hi oferien concerts i altres esdeveniments culturals, mentre a les seves golfes es gestava una plantació de dimensions prou grans tenint en compte l'espai. Tanmateix, els aires condicionats, molt potents i sempre en funcionament utilitzat per al manteniment i conreu de la plantació, posaven l'establiment en un risc molt elevat d'incendi, el qual s'agreujava encara més quan a la sala es programaven concerts o altres esdeveniments. 

La factura de la llum els ha delatat

Tot i que els Mossos van rebre una sèrie d'informacions anònimes que apuntaven al fet que a la sala de concerts s'hi duia a terme algun tipus d'activitat il·lícita, no va ser fins que la companyia subministradora d'electricitat del negoci va confirmar que les lectures de consum eren molt elevades, per la qual cosa la sobreexplotació de les línies posava les naus en un alt risc d'incendi. Després de les gestions pertinents, els Mossos d'Esquadra finalment van personar-se a la sala el passat dimarts, trobant-se amb la plantació molt ben amagada. Durant l'escorcoll, es van decomissar 550 plantes de marihuana. La instal·lació es va precintar, i no podrà reprendre cap activitat sense sotmetre’s a les inspeccions municipals. 

Els tres detinguts treballaven a la sala de concerts

L'operació policial s'ha saldat, per ara, amb la detenció de tres homes a qui els agents de la Policia de la Generalitat acusen d'un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Els tres detinguts tenen 28, 54 i 62 anys; dos d'ells són els responsables de la gestió de la sala de concerts, i l'altre es dedicava al conreu de les plantes.