Els Mossos d’Esquadra busquen el lladre o els lladres que ahir al vespre, al barri de Sant Martí de Barcelona, van deixar ferit crític, entre la vida i la mort, un home, de nacionalitat espanyola, que es va resistir al robatori del telèfon mòbil. Els fets es van registrar al carrer de Granada quan un desconegut va atacar a la víctima i li va robar el telèfon mòbil que portava a sobre, quan estava entrant amb el cotxe al pàrquing de casa seva.

Per intentar recuperar-lo, i segons consta a l’atestat que han fet els Mossos d’Esquadra, l’home va perseguir el lladre amb un vehicle fins que el va poder atrapar, i va ser llavors quan es va iniciar una baralla que va acabar molt malament. L'home va rebre puntades de peu i cops de puny i va impactar diverses vegades contra el terra.

La víctima del robatori va quedar greument ferit a terra i va haver de ser atès i traslladat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital, ferit crític, entre la vida i la mort. Segons les informacions que ha facilitat avui la policia catalana, de fonts no oficials, l'home està en mort cerebral. El lladre, per la seva banda, es va poder escapar, després d'abandonar el botí.

Testimonis aporten dades sobre l'agressor

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí han obert una investigació per poder aclarir els fets i identificar i detenir l’autor del robatori i altres persones, si hi van col·laborar o participar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, si bé l'agressor encara no està identificat, sí que hi ha diversos testimonis que han pogut aportar dades sobre l'agressor, que és un home jove de nacionalitat estrangera. Les dades que va poder aportar la víctima no va poder aportar molta informació als primers agents que van arribar al lloc de l'incident.

A hores d’ara, la investigació s’està fent per un furt -si bé després va acabar amb violència- i lesions, si bé fonts de la investigació no descarten que també, si s’acaba podent detenir l’autor dels fets, imputar una temptativa d’homicidi, segons avanci l’estat de salut de l’home i les investigacions del cas. Si es confirma, tal com es preveu, que l'home, d'uns 60 anys, acabi morint, la investigació l'assumirà l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió de Barcelona i els seus agents especialitzats en homicidis.