Diada de Sant Jordi tràgica a l'Escola Vedruna de Balaguer. Una nena de 12 anys, alumna de primer curs d'ESO, es va llençar al buit des d'una de les finestres en acabar l'horari lectiu, al voltant de les cinc de la tarda. Afortunadament, només va patir fractures a les cames i la seva vida no corre perill. No obstant això, les lesions eren greus, i la menor va haver de ser evacuada d'urgència a l'hospital Arnau de Vilanova per l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que va atendre l'avís del 112. 

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra també va desplaçar-se fins al centre educatiu, situat al carrer Pare Sanahüja de la capital de la Noguera, i han obert una investigació per aclarir els fets, ja que l'adolescent va fer el que va fer sense dir res a ningú i, segons les primeres informacions, sense donar cap senyal previ de voler autolesionar-se de cap manera. Segons ha avançat el diari Segre, es va llençar en presència d'altres alumnes i de membres del professorat que estaven en aquells moments en la mateixa aula. 

Es va llençar per la finestra de la classe

Quan passaven pocs minuts de les cinc, l'hora a la qual acaben les classes a l'Escola Vedruna, la noia, en una classe plena de companys que recollien les seves coses per marxar cap a casa, va pujar en una de les taules que hi havia al costat d'una de les finestres de l'aula i va saltar sense mediar paraula. Va caure al pati interior de l'escola, i gràcies al fet que l'escena va ser presenciada per alguns dels professors, es va poder avisar immediatament als serveis d'emergències que van activar una ambulància medicalitzada. 

En arribar, els sanitaris es van trobar a la menor conscient i amb fractures a les dues cames, però sense cap ferida que posés en perill la seva vida. Li van donar una primera assistència in situ i se la van emportar a l'hospital on va ingressar en estat greu i on continua, recuperant-se de les lesions. Des de l'escola van posar-se en contacte amb els pares de tots els menors per informar-los del que havia passat i van activar el protocol pertinent per aquests casos per oferir atenció psicològica als alumnes que ho necessitin. El Departament d'Educació ha lamentat els fets ocorreguts i ha activat un equip d'inspecció per fer seguiment del cas.