Una dona s'ha immolat en ple carrer aquest diumenge al vespre a Huelva, just davant de l'Audiència Provincial. Les primeres informacions apunten que la víctima, que ha quedat ferida crítica amb entre el 70% i el 80% del cos cremat, vivia al carrer i es desconeixen les causes que l'haurien motivat a calar-se foc. L'incident va tenir lloc pocs minuts abans de dos quarts de vuit del vespre, quan els serveis d'emergències van començar a rebre diverses trucades que alertaven que hi havia una dona al carrer Alameda Sundheim envoltada de fum i flames. 

Des d'Emergències 112 d'Andalusia es va alertar immediatament als serveis sanitaris que van activar diverses ambulàncies. Fins al lloc també es van desplaçar patrulles de la Policia Nacional, que han obert una investigació al respecte per tractar d'esbrinar què va poder empènyer aquesta dona a actuar de manera tan radical, ruixant-se amb un líquid inflamable per calar-se foc a si mateixa. 

Ingressada en estat crític 

Els facultatius sanitaris van poder estabilitzar la dona in situ abans d'evacuar-la d'urgència a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla amb un helicòpter medicalitzat. Els agents de la policia espanyola encara no han pogut parlar amb ella per interrogar-la sobre les seves accions, ja que continua ingressada en la Unitat de Cremats amb gairebé tot el cos afectat; es troba en estat crític i no pot parlar. De moment, la investigació no es tanca a cap hipòtesi, i treballen amb les possibilitats que es tracti d'un intent de suïcidi, però també un accident. 

Fa un mes, un home va morir després de cremar-se viu al mig del carrer a Cartagena (Múrcia). La víctima, segons van afirmar els testimonis, es va ruixar amb benzina i es va calar foc amb un encenedor, just davant d'una cafeteria i d'un supermercat, al centre del municipi. Les ferides eren de molta gravetat i els intents dels sanitaris per reanimar-lo no van fer efecte, resultant en la mort in situ d'aquesta persona.