La casa de papel, aquesta sèrie que a Espanya vam tenir la sort de veure en exclusiva abans d'arribar a Netflix i convertir-se en un fenomen mundial, estrena demà la seva sisena i última temporada. Encara que la trama comença a semblar una mica passada de rosca i molt llunyana a la inicial, que semblava totalment versemblant, l'èxit està assegurat.

El conegut actor espanyol que va dir que "no" a 'La casa de papel'

I és que un concepte tan intrigant, el sentiment de justícia social i un repartiment que ha estat catapultat a la fama, és irresistible.

Dins i fora del nostre país, milions de persones gaudeixen i ploren amb atracadors més estimats de les plataformes de streaming. La cara de Dalí feia anys que no es veia tant i les granotes vermelles ja són tendència en carnavals i festes de disfresses de tot el món.

Escena de 'La casa de papel' / Netflix

Convertint-se en la sèrie de parla no anglesa més vista de Netflix, ha aconseguit que els actors més locals assoleixin la fama internacional.

Perquè La casa de papel no seria el mateix sense els rampells de Tokio, la por de Río, la decisió i coratge de Nairobi i l'audàcia, sobretot, del Profesor.

El fenomen que estrena sisena temporada i que arrasa a Netflix

Poc temps abans del final d'una era a la producció de sèries, altres detalls es posen de rellevància, com curiositats del rodatge, la història personal de cadascun dels personatges o l'aparició de cameos com el de Miguel Ángel Silvestre, que apareix com a xicot de Tokio, interpretada per Úrsula Corberó, en el passat.

Tanmateix, un dels fets més curiosos ve de les setmanes prèvies al rodatge del fenomen. El paper del Profesor, encara que sempre fora del rovell de l'ou, essencial i vital per a les operacions, no sempre va ser d'Álvaro Morte.

Abans que l'actor gadità de telenovel·la -conegut principalment pels seus papers en Amar es para siempre y El secreto de Puente Viejo-, van picar a la porta del reconegut actor Javier Gutiérrez.

Javier Gutiérrez, el primer Profesor

El guanyador de dos Goya per La isla mínima i El autor podria haver estat darrere de les ulleres de pasta i del pla millor traçat de la televisió espanyola.

Així ho confessava en una entrevista al mitjà Icon, on va explicar el motiu pel qual es va veure obligat a declinar l'oferta, encara sense saber el que es perdia.

Javier Gutiérrez en els Goya / Wikimedia

Ho va fer per poder participar en la pel·lícula Campeones, amb la qual ja s'havia compromès i que va tenir un gran èxit el 2019, guanyant diversos Goya gràcies a la direcció de Javier Fesser i al repartiment. "Javier Fesser tenia tanta confiança en mi que vaig renunciar a protagonitzar La casa de papel per aquesta pel·lícula", confessava.

El motiu del seu rebuig del paper que l'hauria fet d'or

I és que, a més, el film tenia un valor afegit per a ell, ja que ell té un fill amb discapacitat, tal com rematava en l'entrevista: "El meu compromís era per sobre del feina. Tinc un fill amb una discapacitat i Campeones havia de fer-se sí o sí, independentment de les crítiques i la taquilla."

Probablement, no es faci d'or com Álvaro Morte, però l'èxit de Campeones i la seva llarga carrera segurament li han deixat la consciència ben tranquil·la.