Els policies que els anys 80 i 90 patrullaven per l’Eixample de Barcelona segur que no han esborrat la cara de Julio Cañas, era un dels lladres més actius d’aquesta zona del centre de Barcelona quan hi patrullava la Policia Nacional.

Era conegut com el lladre de l’Eixample i ara, tal com ha desvelat RAC1, ha abandonat el lladrocini i es “guanya la vida” demanant al carrer, però s’ha modernitzat i ha trobat una eina que li permet superar un dels impediments actuals, que la gent no porta efectiu a sobre.

De robar a pidolar

Julio Cañas s’ha convertit en habitual a la cantonada de Balmes amb València, al centre de Barcelona. No s’ha mogut molt dels carrers on fa anys també es guanyava la vida, però robant

Ara, sense feina, assegura que no ha treballat mai, ha convertit pidolar en el seu dia a dia, tal com ha explicat en una entrevista al programa Islàndia de RAC1. La periodista Maria Xinxó ha descobert el personatge, que després d’estar anys robant, ara demana els diners. I ho fa amb una modernització en el mètode.

Es pot ajudar-lo fent donacions amb Bizum

Julio Cañas ha trobat la manera de saltar-se una limitació que sembla que s’ha apoderat del nostre dia a dia. Ja costa trobar gent que porti diners en efectiu a sobre. Per tal de poder seguir rebent donacions, Cañas s’ha obert un compte de Bizum i al cartell que té al seu costat, mentre seu a tocar d’una església que hi ha en aquesta cantonada de l’Eixample, anuncia el seu número de telèfon per rebre donacions des d’aquesta aplicació. 

L’home té 54 anys i l’època que es dedicava a robar ja ha quedat enrere, assegura. En l’entrevista a RAC1 assegura que no és feliç demanant al carrer per sobreviure, però segur que li portarà menys problemes que aconseguir els diners com feia abans. 

Mai ha treballat i “no és gaire feliç”

Sempre se’l pot trobar al mateix lloc, en aquesta cantonada del centre de la ciutat, i per ell, pidolar és la seva actual feina. No amaga que mai ha treballat, i que quan robava, fa un parell de dècades, ho feia per pagar-se la droga i els vicis als quals estava enganxat.

Donacions per Julio Cañas al 662 005 821

Julio Cañas demana a la cantonada del carrer de Balmes amb València i al costat del cartell amb el seu número de Bizum, el 662 005 821, també hi ha llaminadures per gossos i per nens, que ofereix a la gent que l’ajuda. Passa el dia assegut en una cadira de plàstic que té lligada amb un cadenat a un carretó de la compra, que li permet anar amunt i avall quan tanca la paradeta. 

“No soc gaire feliç, però m’he d’aguantar”, assegura a l’entrevista amb Xinxó, en una declaració sincera.