Un home ha estat abatut als carrers de Sydney per la Policia de Nova Gal·les del Sud, a Austràlia. El cos va rebre una trucada alertant que a l'avinguda Alexander de la ciutat, a North Willoughbu, poc abans de dos quarts de dotze d'aquest dijous (hora local), hi havia un individu amb dos ganivets de grans dimensions que amenaçava als residents de la zona. Els agents, en arribar al lloc, a la costa nord, van enfrontar-se presumptament a l'atacant. Això va provocar un tiroteig, on les bales procedien de les armes policials.

En una conferència de premsa aquest dijous a la tarda, per l'hora australiana, recollida per The Sydney Morning Herald; la comissària adjunta de la Policia de Nova Gal·les del Sud, Leanne McCusker, ha explicat que els dos agents van disparar quatre trets a l'home, que "va córrer contra la policia i, com vaig dir, amb dos grans ganivets que tenia sobre ell en aquell moment. Eren el que descriuria com ganivets grans d'estil de xef", ha esclarit la portaveu policial.

L'home s'hauria apropat als agents amb els ganivets i ells van obrir foc

McCusket, a més, ha declarat tenir "confiança" plena en les accions dels dos agents que van matar a trets a l'home a l'avinguda Alexander de Sydney aquest dijous. La comissària adjunta ha recordat que la decisió de l'oficial de no utilitzar una pistola tàser formaria part "d'una investigació crítica sobre l'incident". A més, ha donat suport explícit a l'actuació: "Amb la informació que tinc davant meu en aquesta fase i observant la velocitat amb què entenc que la persona es va acostar a la policia, sí que tinc plena confiança en les accions dels agents".

Dues dones a l'escena del tiroteig de Sydney / AAPIMAGE - DPA
Dues dones a l'escena del tiroteig de Sydney / AAPIMAGE - DPA

Molts veïns de la zona, com explica el mitjà citat, es pregunten com li van acabar disparant, si no tenia arma de foc. En qualsevol cas es desconeixen les motivacions de l'home per portar dos ganivets de grans dimensions de cuina pel carrer i amenaçar, suposadament, amb ells als residents. 

Mort d'una dona de 95 anys pel tàser d'un policia a Austràlia

Respecte al fet que els policies disparessin directament contra l'home i no utilitzessin les pistoles tàser per "una investigació crítica sobre l'incident", com ha asseverat McCusket, cal recordar la mort aquest dimarts a la nit d'una dona de 95 anys i amb demència senil que va perdre la vida per un intent de reduir-la per part d'un policia australià. La nonagenària va ser disparada amb una pistola tàser quan portava un ganivet en una residència per a la gent gran a Yallambee, també per un oficial de la Policia de Nova Gal·les del Sud.