Redueix una dona amb una pistola tàser a Austràlia i acaba morint. Un agent de la Policia australiana, segons ha informat el propi cos aquest dimecres, va reduir una nonagenària, de concretament 95 anys i amb demència senil, la setmana passada quan portava un ganivet a l'interior d'una residència per a la gent gran. Ara, per les ferides ocasionades per l'arma policial, ha perdut la vida a l'hospital. "Amb una gran tristor confirmem la mort de Clare Nowland, de 95 anys, aquesta nit. La senyora Nowland va morir plàcidament a l'hospital", ha confirmat la Policia de Nova Gal·les del Sud a la seva pàgina de Facebook.

La Policia de Nova Gal·les del Sud ha destacat la marca que deixa la dona a la comunitat i ha precisat que la família ha demanat privacitat en aquests "moments difícils". L'agent que, en rebre una trucada d'emergència, la va reduir amb una pistola tàser després de traslladar-se fins a la residència a la localitat de Cooma, uns 430 quilòmetres al sud-oest de Sidney, ha estat suspès de feina. L'agressió mortal va produir-se el dimecres de fa una setmana, el 17 de maig, quan l'oficial, amb 12 anys d'experiència i que no ha estat identificat, i un company van acudir a la residència per a la gent gran de Yallambee.

La nonagenària "armada" i investigació dels fets

La trucada que van rebre a la comissaria assegurava que una dona estava "armada" amb un ganivet. L'agent suspès i el seu company, en arribar al lloc, van intentar que la dona deixés el ganivet, a la qual cosa es va negar i es va apropar "lentament, amb el seu caminador cap als policies. En aquell precís instant, mentre la nonagenària feia un esforç per arribar fins on eren ells, l'oficial va disparar-li amb la pistola tàser al pit i l'esquena. Això va provocar que l'anciana, d'uns 43 quilos de pes i 1,57 metres d'alçada, caigués i es colpegés el cap amb el terra. 

La dona de 95 anys que vivia a la residència per a la gent gran de Yallambee, després de l'incident, va necessitar d'atenció mèdica. Diversos facultatius van traslladar-se fins al lloc i poc després van portar-la a un hospital proper, on va ser ingressada i finalment ha mort aquest dimarts a la nit. Les autoritats van obrir una investigació al respecte, abans que es confirmés el decés de la nonagenària, que ja abans d'això ha commocionat a tot el país.

No és el primer cop que un policia mata a algú amb una tàser a Austràlia

Però, aquest decés no és el primer que es produeix a mans d'un oficial o més a Austràlia, arran de l'ús de les pistoles tàser. L'any 2012, l'estudiant brasiler Roberto Curti va perdre la vida en Sidney després de rebre 14 descàrregues elèctriques per part de la Policia australiana, en un incident en el qual un tribunal del país va trobar culpable el 2014 a quatre oficials per l'ús excessiu de la força que va derivar en la defunció del jove. Aquest, a més, patia en el moment de la mort un episodi psicòtic després d'ingerir una substància psicotròpica.