Arriba el Nadal i, amb ell, les falsificacions. En aquest cas podríem dir que un home, de nacionalitat xinesa, va aconseguir instal·lar la fàbrica del Pare Noel a la Comunitat de Madrid, concretament a Fuenlabrada, però vulnerant la gran majoria dels drets contra la propietat industrial. L'individu ha estat detingut per agents de la Policia Nacional i funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en el marc de l'operació Ludus III, capitanejada per l'Europol. La intervenció ha permès acabar amb una xarxa de distribució de joguines falses i han estat confiscats uns 170.000 articles d'imitació, que haurien tingut un valor al mercat superior a 1.200.000 euros. La gran majoria dels productes eren peluixos i joguines, ocults en diverses naus i magatzems del Polígon Industrial Cobo Calleja (d'unes 162 hectàrees i més de 500 empreses petites i mitjanes).

Els policies van actuar davant la campanya nadalenca de joguines

Tot i que l'operació va iniciar-se aquest mes d'agost, quan els investigadors van tenir coneixement de l'existència d'una gran quantitat de peluixos i joguines en magatzems de Fuenlabrada, l'actuació no s'ha portat a terme fins ara. Això és, en part, per la proximitat de la campanya nadalenca, a la que habitualment prolifera la venda fraudulenta de joguines. La possibilitat que fossin posats al mercat va fer actuar els policies, per la qual cosa va establir-se un dispositiu conjunt amb l'objectiu d'inspeccionar i intervenir les mercaderies emmagatzemades. L'escorcoll va realitzar-se a la nau del citat polígon madrileny i es van trobar articles, un total de 169.320, que presumptament vulneraven els drets contra la propietat intel·lectual. 

La gran majoria dels productes confiscats són joguines, peluixos i diversos articles de marques conegudes, amb un valor estimat, segons la Policia Nacional, de més de 1.200.000 euros al mercat. Al ciutadà xinès detingut se li imputen uns delictes contra la propietat industrial i de contraban. Aquest arrest s'ha produït en el marc de l'operació Ludus III, liderada per l'Europol, contra el comerç il·lícit de joguines de Nadal.