Un ciutadà colombià, que té vigents vuit delictes d'agressió sexual i robatoris amb violència comesos el 2002, va quedar en llibertat després de complir 20 anys de presó. No obstant això, la condemna imposada pel tribunal era d'un total de 113 anys, la qual no va enllestir per ser el màxim que permet la legislació vigent a l'estat espanyol de dues dècades. Així va quedar lliure a finals d'aquest any, tot i que l'alt risc de reincidència va fer que la Policia Nacional tramités amb la llei d'estrangeria l'expedient corresponent per expulsar-lo del país. De fet, segons va comunicar-se al Consolat de Colòmbia, va executar-se la seva sortida i se li ha prohibit l'entrada a tots els països de la Unió Europea que formen part del territori Schengen durant cinc anys.

Deportat del país per l'alt risc que el depredador sexual tornés a delinquir

El Grup Operatiu d'Estrangers (GOE) de la comissaria de la Policia Nacional de Mataró (Maresme), va ser l'encarregada de fer el seguiment de l'home i, a més, va realitzar les gestions de tramitació del seu expedient d'expulsió. Tot això, derivat i incentivat per un informe de les Institucions Penitenciaries on s'alertava de "l'alt risc de reincidència" del reclús. Per la qual cosa va materialitzar-se la deportació de l'individu al seu país d'origen després de complir 20 anys de presó pels delictes esmentats.

La expulsió va materialitzar-se amb èxit, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat aquest dimecres, i a l'home se li ha prohibit l'entrada tant a l'estat espanyol com a tots els països que formen l'espai Schengen durant cinc anys. L'individu està considerat un "depredador sexual" i tot apunta a que d'haver quedat en llibertat pel territori hauria reincidit en les agressions i els robatoris amb violència.