Els treballadors d’una perruqueria de Gavà s’han emportat un bon ensurt en explotar un patinet elèctric dins del seu establiment. L’accident va tenir lloc el passat dissabte al vespre, quan el propietari del vehicle l’estava carregant. Malgrat l’espectacular cortina de fum i foc que va generar, no s’ha de lamentar cap ferit.

Explota el patinet mentre es carregava

A les imatges de les càmeres de seguretat de la perruqueria, situada al carrer Roger de Flor de la ciutat, es pot veure com, sense previ avís, el vehicle explota i cala foc, generant una important quantitat de fum i de flames que el propietari, treballador de la barberia, va intentar apagar sense èxit.

Els Bombers de la Generalitat i els agents de la Policia Local de Gavà van ser requerits a l'escena per ajudar a extingir l'incendi, que va provocar només danys materials; la força de la deflagració va rebentar fins i tot un dels vidres de l'aparador. Poc després de l'arribada dels bombers, el foc es va donar per sufocat. La policia ha obert una investigació per esbrinar el motiu de l'explosió, i per determinar si les bateries del patinet havien estat modificats.

Explota un patinet en un pis de Calaf

A finals del passat mes de gener, un patinet va explotar a l'interior d'un edifici residencial de Calaf (l'Anoia), provocant un incendi que va deixar tancats als veïns del número 6 de la plaça de Bertran, sense poder sortir. En arribar els bombers van comprovar que el foc s'havia originat al replà de l'edifici a conseqüència de l'explosió d'un patinet elèctric. Després de dues hores de treball, el foc va quedar extingit i l'edifici, ventilat. Cap dels veïns que s'havien vist obligats a confinar-se a l'interior de les seves cases va resultar ferit.

L’alt risc d’incendi d’aquests aparells ha provocat que, des del dia 1 de febrer, estigui prohibit pujar amb patinets elèctrics al transport públic, una mesura que, en cas d’incomplir-la, comportarà una multa de 200 euros. A més, des de Mossos d’Esquadra alerten del fet que els patinets que exploten en moltes ocasions han estat modificats amb bateries de liti de dubtós origen, que als tallers manipulen perquè l’aparell tingui més autonomia.