Nou incendi provocat per un patinet elèctric a Catalunya. En aquesta ocasió, el foc ha provocat que els veïns d’un edifici al número 6 de la plaça de Bertran Morros de Calaf, a l'Anoia, hagin hagut de quedar-se tancats a casa sense poder sortir. Els fets van tenir lloc aquest divendres al voltant de les set de la tarda i els Bombers de la Generalitat van haver d’activar tres dotacions per apagar les flames i impedir que anessin a més.

En arribar-hi, van comprovar que el foc havia estat provocat per l’explosió d’un patinet elèctric i que les flames s’estaven estenent pel replà d’aquest edifici de tres plantes, segons ha avançat Regió7. L’incendi va generar una gran columna de fum a l’interior de l’immoble que va anar pujant per l’escala comunitària i va obligar a tots els veïns a quedar-se confinats a casa sense poder sortir al carrer. Al cap de dues hores, el foc havia estat extingit i s’havia ventilat l’interior de l’edifici, tornant la normalitat a les vides dels veïns.

Els patinets elèctrics han provocat diversos incendis en els últims mesos

Fa un parell de setmanes, el 13 de gener, l’explosió d’un altre patinet elèctric va provocar un incendi en un edifici de l’Hospitalet de Llobregat que va acabar amb 21 persones ferides de diversa gravetat, sis de les quals van haver de ser traslladades a un centre hospitalari. Anteriorment, també s’havien viscut altres episodis de patinets incendiats al transport públic. El 17 de novembre de 2022, un tren de FGC va haver d’aturar al seu recorregut a Sant Boi de Llobregat per l’incendi d’un d’aquests vehicles de mobilitat personal.

Els patinets elèctrics, prohibits al transport públic

Precisament aquest incident al vagó de FGC va provocar que l’ATM hagi decidit la prohibició temporal de pujar al transport públic amb patinet elèctric. Una mesura que entrarà en vigor el pròxim 1 de febrer per "garantir al màxim la seguretat dels usuaris" i que durarà sis mesos, en els quals s’estudiarà la forma de reduir al màxim el risc d'incendi de les bateries d'aquests vehicles. Incomplir la prohibició pot comportar multes de 200 euros.