Dos bebès, d’11 i 22 mesos, van ser rescatats per la Policia Local del Vendrell (Baix Penedès) el passat divendres 3 de març. Els nadons vivien amb la seva mare en un pis ocupat del barri del Tancat, en condicions d’insalubritat i pràcticament desatesos, tancats des de feia dies en l’immoble envoltats d’escombraries. Els agents tenien la mare en el punt de mira des de feia un temps, ja que era sospitosa d’haver comès diversos robatoris en establiments de la ciutat fent servir un doble fons del cotxet dels nens.

Canviava habitualment d’habitatge

La investigació es va iniciar arran d'una sèrie de robatoris en locals comercials del Vendrell que tenien com a denominador comú una dona amb dos nens. La presumpta lladre sostreia els productes i els amagava en el doble fons que tenia el cotxet en el qual portava als fills. Gràcies a les descripcions donades pels treballadors i els propietaris dels establiments, la policia va identificar la dona. Les perquisicions es van allargar durant setmanes, degut el fet que canviaven molt de lloc on passar la nit.

Finalment, els agents els van poder localitzar en un pis ocupat que feien servir habitualment com a amagatall. La policia va entrar-hi en diverses ocasions, amb la mala sort de no trobar-los dins en aquell moment. Els agents van decidir fer una última entrada a finals de la setmana passada, ja que ni ells ni els responsables dels comerços havien vist la dona des de feia dies, i estaven preocupats sobretot per l’estat dels dos nadons.

Vivien envoltats de brutícia

La Policia Local va trobar-ne la dona amb els nens en aquest edifici, on pràcticament tots els pisos estan ocupats. Els agents van trobar l'espai ple de brutícia i de restes de drogues, una situació d'insalubritat total que posava en perill la vida dels bebès. Després de detenir la mare, els dos nens van quedar a càrrec de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Els metges que van examinar els germans tenien sospites que havien patit maltractament físic, hipòtesi que a hores d'ara està sota investigació.

La mare, després de ser detinguda, va passar a disposició judicial i, més tard, va quedar en llibertat amb càrrecs. Ha perdut la custòdia dels seus fills, i la policia la continua investigant per un presumpte delicte de maltractament i abandonament de menors.