L'exparella de Rocío Caíz Pozo, la menor de 17 anys i mare d'un bebè de mesos, desapareguda des del passat 3 de juny en Martín de la Jara, Sevilla, ha confessat que la va matar i la va esquarterar, llançant les seves restes a diverses zones del municipi d'Estepa.

L'exparella de Rocío Caíz confessa que la va matar

Segons han informat fonts de la investigació, el jove es va presentar la tarda d'aquest dijous a la caserna de la Guàrdia Civil d'Estepa, preguntant pel responsable, 24 hores després de ser interrogat com a testimoni.

Acompanyat d'un advocat, va declarar que va matar la menor el mateix dia que va desaparèixer, la va esquarterar i es va desfer del cos.

Rocío Caíz / Instagram

L'ex-xicot de Rocío Caíz es presenta a la comissaria d'Estepa per confessar haver assassinat a la menor i haver-n'hi esquarterat / Instagram

En el seu relat, el jove, de 23 anys i nacionalitat romanesa, va explicar que va matar la Rocío, la seva ex-xicota de 17 anys i mare del seu nadó, el dia de la seva desaparició amb un ganivet que va llançar a un contenidor i que no ha pogut ser localitzat.

A més, ha concretat que després va esquarterar el cos i va llançar bosses amb les seves restes per diversos llocs de l'extraradi del poble, per després anar-se'n a la seva casa a dormir.

Una menor desapareguda a Sevilla

Al matí, la mare de Rocío li va trucar perquè no la localitzava i el noi li va dir que havia passat allà la nit, però que en despertar havia marxat i no sabia on era.

I llavors l'Ana, una germana de la morta, va rebre un missatge enviat presumptament per la Rocío en el qual li deia que se n'havia anat a Badajoz amb un jove que havia conegut mesos abans i amb qui es volia casar, i demanava que el seu ex-xicot es fes càrrec del fill d'ambdós.

La família de la Rocío mai no va creure que aquest missatge l'enviés la jove, i sospitava que li havien robat la contrasenya del seu perfil de Facebook, ja que el seu mòbil era apagat, però la finestra de missatges privats de la xarxa social era activa.

Missatges falsos, robatori de diners i fugida a Badajoz

En un altre dels presumptes missatges, la Rocío deia a la seva germana que li havia robat de matinada 300 euros al seu ex-xicot per escapar-se, cosa que l'ara confés assassí va confirmar a la mare de la menor.

Encara que la seva família afirma que havia patit agressions per part de l'ex-xicot en algunes ocasions, la Rocío mai no va presentar denúncia per violència de gènere, i les seves dades no estan reflectides en el registre VIOGEN, que recull les informacions de les dones que denuncien fets similars en serveis socials d'ajuntaments o qualsevol força i cos de seguretat de l'Estat.

La seva família va assegurar aquest dilluns que en alguna ocasió havia patit ferides com la ruptura del nas del qual no va donar una explicació convincent.

La menor havia conegut el seu ex-xicot quan ella tenia 11 anys i a ell 16, i es va quedar embarassada als 16 anys. Finalment van trencar la relació amb el nen acabat de nèixer, fa quatre mesos.

Viatge amb taxi de Martín de la Jara a Estepa per veure l'ex-xicot

Dijous passat, va decidir anar a casa de l'ex-xicot a recollir un cotxet per al bebè des del seu poble, Martín de la Jara, a 28 quilòmetres d'Estepa, en un taxi pagat per l'exparella. El conductor va ser l'última persona que la va veure amb vida.

La Guàrdia Civil manté acordonada la casa de l'assassí confés, i passades les dotze de la nit ha acudit a la casa de la seva mare, per establir també un dispositiu de vigilància a la porta.

Mentrestant, el jove de 23 anys guia la Guàrdia Civil a diferents zones de la localitat on, segons el seu testimoni, hauria donat les seves restes i ara es rastregen.

Es declara innocent i confessa després

Abans de la jornada d'avui va protagonitzar diverses entrevistes en què defensava la seva innocència, encara que els investigadors van exercir sobre ell una "pressió passiva", vigilat sense que ho sabés i esperant que cometés un error, fins que aquest dijous ha acudit a la Guàrdia Civil a confessar el crim.

La jove Rocío Caíz és la víctima número 18 de violència de gènere del 2021 a Espanya i el seu fill, de 4 mesos, el setè orfe pel mateix motiu des de començament d'any, segons fonts del Ministeri d'Igualtat.