La Guàrdia Civil de Guadalajara ha detingut un home i n’està investigant un altre per un presumpte delicte d’usurpació de l’estat civil i falsedat documental després que el primer suplantés la identitat del segon per a fer la prova teòrica de l’examen del carnet de conduir. L’investigat havia perdut tots els punts del carnet de conduir que tenia assignats i havia de tornar a fer la prova teòrica per a recuperar el permís de conducció, però en el seu lloc va decidir enviar-hi a un amic a fer-la.

Els inspectors van notar que l’home que feia l’examen no s’assemblava al del DNI

Durant l’examen, agents del Grup d’Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) estaven fent tasques d’inspecció i control de documents a totes les persones que havien anat a fer la prova teòrica a les aules de la Prefectura Provincial de Trànsit de Guadalajara. En un moment donat, van veure que la fotografia que apareixia al DNI d’un dels alumnes no es corresponia amb la cara de l’home que estava fent l’examen.  Els trets físics de tots dos eren ben diferents, encara que les dues persones tenien una gran semblança entre elles.

Per a no interferir en el procés d’exàmens, els agents es van esperar al fet que acabessin i els alumnes anessin sortint de la sala. En aquell moment, se li va demanar la identificació a l’home i van poder comprovar que, efectivament, no havia estat cap error dels agents. El DNI que portava aquella persona corresponia a un altre home, que era el que realment estava inscrit i havia d’haver fet la prova teòrica.

Els fets es van posar en coneixement de la Guàrdia Civil, que va detenir el suplantador, un home de 37 anys, i va obrir una investigació del suplantat, un home de 36 anys, per un presumpte delicte d’usurpació d’estat civil i falsedat documental.  El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Guadalajara s’ha fet càrrec de la investigació i ja ha rebut les diligències per part de la Guàrdia Civil.