Comença el compte enrere per a l'entrada en vigor de les últimes modificacions de la Llei de Trànsit, que començaran a instaurar-se a partir del 21 de març i que inclouen noves infraccions i coses a tenir en compte per evitar multes o sancions que no esperàvem. Una de les novetats té a veure amb el carnet de conduir, que ja no és obligatori en format físic i pot portar-se de forma digital al mòbil. Davant d'això, moltes persones ens preguntem: Com es descarrega el carnet de conduir digital la DGT recomana tenir?

La DGT recomana tenir el carnet de conduir digital

No tenir la documentació corresponent mentre conduïm pot portar-nos fins i tot a multes, i en casos de robatori o pèrdua, recuperar la versió física del nostre permís de conduir pot ser una autèntica odissea burocràtica amb la DGT, coneguda per la lentitud dels seus tràmits. És per això que la novetat que permet que el carnet digital sigui igual de vàlid que el físic permet estar tranquils i treure'ns mals de cap quan no tenim la cartera.

Cotxe conduir multa / Creative Commons

No tenir el carnet de conduir suposa una multa en la majoria dels casos / Creative Commons

Encara que des de l'any 2020 es pot utilitzar la versió digital davant de les autoritats si ens l'exigeixen, aquest any s'instaura i normalitza, ja que no serà obligatori tenir la targeta física en territori espanyol -a l'estranger sí-, però sempre que tinguem la documentació al mòbil. Per evitar una multa per una badada en la qual se'ns ha oblidat agafar la cartera o després de perdre o que ens robin el carnet, la DGT posa a disposició de tots els conductors la possibilitat de tenir-lo online. Com es tramita el carnet de conduir digital?

Com es descarrega l'aplicació de la DGT per tenir el carnet al mòbil?

Per aconseguir-ho haurem de descarregar l'aplicació mòbil de la DGT, anomenada Mi DGT, que es pot aconseguir de forma gratuïta en la Play Store en cas d'Android i en l'Apple Store en cas d'iPhone. Pot ser que el més difícil sigui identificar-nos, ja que es requereix el nostre certificat digital, usuari cl@ve o dades personals amb una contrasenya que s'envia per SMS per confirmar que se'ns ha registrat. Després d'aquest pas, ja podrem trobar el nostre permís o permisos de conduir i utilitzar-los en territori espanyol.

el meu dgt app

L'app de la DGT permet portar el carnet de conduir en el mòbil / DGT

Amb un codi QR, l'app permet que les autoritats escanegin i identifiquin la documentació del conductor quan sigui necessari i no tinguem el físic a sobre, que la DGT recomana continuar tenint en tot moment, per si el mòbil dona problemes o ens quedem sense bateria. Igualment, a l'estranger el més probable és que no sigui vàlid i necessitin el carnet de tota la vida. A més, l'aplicació permet tenir a mà també la documentació dels vehicles al nostre nom i altres dades que tinguin sobre nosaltres, així com donar-nos avisos i alertes.

La mateixa DGT ha assegurat que "els mòbils són els nous permisos de conduir", que també ens permetrà saber amb certesa i en un sol clic quan se'ns caduca alguna de les documentacions o fins i tot la ITV del nostre cotxe. Finalment, és possible pagar multes, informar de sancions injustes o pagar tràmits, així com sol·licitar informes d'un vehicle o notificar el conductor habitual del cotxe.