Un helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) va precipitar-se al buit quan sobrevolava la localitat de Robledo de Chavela (Madrid) aquest diumenge cap a les onze del matí. Els dos ocupants van resultar ferits lleus, atès que l'aeronau no anava a gran velocitat i tampoc a gran altura. Tanmateix, després d'atendre a les persones afectades per part dels serveis d'emergències, la Guàrdia Civil va realitzar les proves d'alcohol i drogues al pilot i funcionari de la DGT, a les quals va donar positiu en cocaïna i metamfetamines. Els agents el van arrestar i està acusat d'un delicte contra la seguretat aèria. Però, quant costa l'Eurocopter AS355 N Ecureuil 2 que va acabar destrossat aquest cap de setmana després d'estavellar-se?

Eurocopter AS355: entre 2,7 i 3,4 milions per nau

El vehicle està valorat en uns tres milions d'euros, el preu per unitat oscil·la entre els 2,7 i els 3,4 milions. Normalment aquest tipus d'helicòpters a Espanya són operats per les policies autonòmiques, la DGT i els agents forestals. La nau lleugera de fabricació francesa va realitzar els seus primers vols a finals dels anys setanta. Pesa aproximadament una tona, mesura gairebé tretze metres de llarg i té una alçada d'uns tres metres. A més, compta amb una capacitat màxima de set persones, tot i que al sinistre d'aquest diumenge a Robledo de Chavela només hi anaven el pilot i un acompanyant. 

Tot i l'elevat cost d'aquests vehicles, a Espanya existeixen diversos que operen cossos policials, d'emergències i trànsit. Hi ha nombroses aeronaus AS355 N Ecureuil 2 en actiu i algunes són gestionades pels Mossos d'Esquadra, la Ertzaintza, la Policia Foral de Navarra, la DGT i els agents forestals. També algunes companyies aèries pels trasllats petits i menys concorreguts. 

El pilot drogat, en llibertat provisional

Uns tres milions d'euros són els que s'han perdut en l'accident aquest diumenge. Tot apunta que provocat per pilotar sota els efectes de les drogues, però afortunadament el sinistre no ha deixat víctimes. Només el funcionari de Trànsit i un altre tripulant han resultat ferits lleus. Respecte al que anava als comandaments, va ser detingut per la Guàrdia Civil i ja ha passat a disposició judicial. El magistrat de guàrdia ha decretat la seva llibertat provisional, però serà investigat pel delicte de seguretat aèria per tal de determinar les causes concretes de l'incident.