Un helicòpter Pegasus de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha patit un accident aquest diumenge al migdia quan intentava fer un aterratge d'emergència a la localitat de Robledo de Chavela, a Madrid. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat ràpidament una dotació dels Bombers i els serveis d'emergències per atendre les persones afectades. Afortunadament, l'aeronau no anava a gran velocitat i tampoc anava a gran altura, el que ha provocat que les dues persones que hi viatjaven només hagin resultat ferides lleus, segons han informat des dels serveis d'emergències de Madrid.

A hores d'ara es desconeix els motius pels quals el pilot s'ha vist obligat a haver de fer una maniobra d'aterratge d'emergència i perquè s'ha acabat estavellant mentre la realitzava. Ja s'ha obert una investigació per tal d'esclarir-ho. Des de la DGT no han confirmat la notícia, però l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha enviat un missatge de suport als dos afectats desitjant-los una ràpida recuperació. Les dues persones que han resultat ferides lleus eren el pilot de l'aeronau i un funcionari de la DGT.

Pegasus, els helicòpters de la DGT per detectar els infractors a les carreteres

La DGT compta amb els helicòpters Pegasus des de l'any 2013. Són els encarregats de controlar des de l'aire la velocitat a les carreteres i altres tipus d'infraccions al volant. Acostumen a volar per sobre la xarxa viària a uns 300 metres d'altura i es poden identificar pels seus colors groc i blau. Estan capacitats per detectar els excessos de velocitat gràcies a uns radars làsers que tenen incorporats i que abasten un ventall d'entre 80 i 360 quilòmetres per hora. A més, també són capaços de detectar, des d'un quilòmetre de distància, quan un conductor circula amb el mòbil a la mà o quan els ocupants d'un cotxe no porten els cinturons de seguretat posats. En el cas de cometre alguna d'aquestes infraccions, la informació es transmet telemàticament al Centre de Tractament de Denúncies Automatitzades (ESTRADA).