El pilot de l’helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) que va estavellar-se el passat diumenge a Madrid ha estat detingut per la Guàrdia Civil. I és que el control d’alcohol i drogues al que el van sotmetre va donar positiu en cocaïna i metamfetamines, motiu pel qual ha quedat acusat d’un delicte contra la seguretat aèria.

L'accident va ocórrer al voltant de les onze del passat 5 de febrer, quan el pilot va intentar realitzar una maniobra d'aterratge d'emergència que es va torçar i va acabar amb l'aeronau tombada a terra, prop de la localitat madrilenya de Robledo de Chavela. A l'interior hi viatjaven dues persones, el pilot i un funcionari de la DGT que, afortunadament, van sortir-ne pràcticament il·leses, només amb ferides lleus, gràcies al fet que al moment de l'incident no es trobaven a gran altura.

Va intentar fugir de la Guàrdia Civil

Al lloc de l'accident van desplaçar-se una dotació dels Bombers i una ambulància dels Serveis d'Urgències Mèdiques de Madrid (SUMMA). Després de donar una primera assistència in situ als dos accidentats, i d'assegurar-se que no sofrien ferides de gravetat, l'atenció es va desviar cap a les restes de l'helicòpter, completament destrossat a causa de l'incident. Aprofitant aquest moment, el pilot va marxar caminant pel camp on s'havien estavellat, fins a arribar a un poble dels voltants on es va amagar en casa d'uns parents.

helicopter dgt
L'helicòpter ha quedat completament destrossat durant l'accident | Social Drive. 

Aquest intent de fugida es va veure frustrat, però. Els agents de la Guàrdia Civil el van trobar al cap de poc temps, i el van sotmetre a un drogotest que va donar positiu. Segons ha avançat el diari ABC, el pilot és consumidor habitual de cocaïna, i al moment de l’accident tenia una gran concentració d’aquesta substància en sang. Va quedar detingut immediatament i apartat del seu lloc de treball. L’helicòpter que es va estavellar és un model Pegasus que la DGT fa servir per controlar les carreteres i detectar les imprudències dels conductors.