La Costa Blanca d'Alacant s'ha convertit en les últimes dècades en un oasi per als ciutadans d'elit russos, que ocupen apartaments i mansions de luxe a diverses localitats de la província. Entre elles destaca Altea Hills, una urbanització que va atreure el Vladímir Putin en persona com a lloc de vacances predilecte, a més de l'oferta de spa i tractaments estètics. Ara, la invasió d'Ucraïna per part de les seves tropes, que ha provocat la gairebé unanimitat d'Europa a l'hora de condemnar i sancionar a Rússia, deixen sense casa de vacances el dictador.

La pèrdua vacacional de Vladímir Putin

Altea és una de les localitats d'estiueig més conegudes d'Alacant, per les seves platges, el seu paratge natural ubicat entre el mar i la serra de Bernia, i una de les més freqüentades pels ciutadans russos, que tenen un gran pes a la província, que compta amb una població de 25.000 russos empadronats, segons dades de la Casa Rússia a Alacant. A la vista està, amb immobiliàries amb rètols directament escrits en rus i un tipus d'habitatge fora de l'abast de la majoria del país.

Altea Hills / Arxiu|Arxivament

Altea Hills és una luxosa urbanització d'Alacant / Arxiu

Als afores del seu empinat nucli urbà de poblet blanc que recorda a la pel·lícula Mamma Mia o a les parets emblanquinades dels pobles andalusos, s'alça la urbanització Altea Hills, creada especialment per als més acabalats, que solen ser estrangers a la conquesta de la costa de Llevant, inclòs Vladímir Putin. El president rus, que la setmana passada començava a envair Ucraïna, estenent el conflicte a les esferes institucionals de tot Europa, estiueja -o estiuejava- a Altea.

Altea Hills, el seu lloc preferit per a les vacances

Així el va revelar el 2019 el programa Fuera de cobertura, de Cuatro, quan es començava a sospitar que Putin passava temporades allà. Tanmateix, l'alta seguretat de la urbanització, on no es pot entrar sense autorització i està vigilada les 24 hores del dia, no han permès mai aconseguir proves gràfiques de les seves estades allà. L'equip del programa va obtenir la confirmació per part de l'agent immobiliària Alex Soviet, que assegurava que anava dues vegades a l'any a la luxosa urbanització a passar uns dies.

Com la resta de russos que s'allotgen en aquestes cases, Putin anava a una de les vil·les que no baixen del mig milió d'euros. De fet, els preus oscil·len entre això i els 7,5 milions d'euros. Envoltat d'altres ciutadans del seu país i amb el mateix poder adquisitiu d'un multimilionari, el president se sospita que gaudia del sol i les piscines de les mansions forassenyades que es van construir en el pendent de la muntanya, donant unes vistes privilegiades.

Xa Wellness El Albir / Arxiu|Arxivament

Se sospita que Putin acudia a l'spa Sha Wellness per a tractaments contra l'envelliment / Arxiu

A més, se sospita que el 2014, en plena invasió de Crimea, Putin havia anat a relaxar-se al famós i proper balneari mèdic Sha Wellness, a L'Albir, un dels més luxosos del món, amb tractaments naturals que parteixen dels 8.000 euros i que atreuen celebritats de tots els països del món, des d'influencers i models fins a xeics i actors de Hollywood. El mitjàLa Razón va afirmar en el moment que Putin havia anat a fer-se un tractament contra l'envelliment i a perdre pes. Ara sobre Putin s'aixequen incògnites, com on està la seva família, i polèmiques, com la recompensa que ofereix un empresari per capturar-lo.