Albert López, condemnat a 20 anys de presó per l'assassinat de Pedro R., la parella de la seva amant, Rosa Peral, a Vilanova i la Geltrú l'any 2017, ha reconegut ara els fets del cas conegut com el crim de la Guàrdia Urbana. I ho ha fet, segons sembla, per poder accedir als cursos de reinserció per delictes violents, un dels requisits per obtenir permisos i gaudir d'alguns dies de llibertat fora de la presó de Quatre Camins. Només falta que la Junta de Tractament del centre ho autoritzi. 

López ha confessat ara el crim "seguint el consell del seu advocat", segons ha avançat El Periódico. Així, podria fins i tot gaudir d'un tercer grau, amb la qual cosa podria sortir de la presó durant el dia i només hauria de tornar per passar-hi la nit. En qualsevol cas, la Junta de Tractament haurà de deliberar i haurà de prendre una decisió  al respecte. Entre d'altres, tindrà en consideració la reparació del dany; quan els van condemnar a presó, tant a Rosa Peral com a ell, també els van ordenar pagar una indemnització d'uns 880.000 euros a la família de Pedro R., dels quals López només hauria pagat 20. 

Rosa Peral no confessa res, però demana sortir 

Des del passat agost, Rosa Peral ha demanat sortir de la presó on compleix condemna des del 2020, en concepte de permisos de cap de setmana. I ho fa al·legant que ja ha complert una quarta part de la sentència, però sempre li ho han negat, ja que continua sense acceptar la seva participació en el crim. Per la seva part, dels diners de la indemnització Peral hauria abonat 1.655 euros a la família la víctima. 

Llibertat provisional pels quatre turistes que van agredir un taxista a Barcelona 

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha acordat llibertat provisional pels quatre joves irlandesos que aquest dilluns al matí van apallissar el conductor d'un taxi a Barcelona abans de fugir cap a l'aeroport de la capital del Baix Camp amb un VTC, segons ha avançat ElCaso.cat. Les diligències estan obertes per un delicte de lesions, ja que el taxista va acabar amb el genoll trencat després de recriminar als turistes haver-li demanat el servei de transport primer a ell per deixar-lo plantat i agafar un Uber. Els nois van ser detinguts just abans d'arribar a l'aeroport, i els Mossos d'Esquadra van impedir que fugissin cap al seu país d'origen.