No només Rosa Peral està castigada. El segon condemnat pel crim de la Guàrdia Urbana, tal com es va batejar l’assassinat de Pedro Rodríguez, també ha estat castigat. Albert López, que era amant de Rosa Peral i va participar, conjuntament amb ella, en el crim, també ha estat sancionat amb la restricció de comunicacions i, ara per ara, només pot parlar amb el seu advocat quan ho sol·liciti a la direcció del centre. 

Segons ha confirmat la mateixa consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, se li han aplicat mesures cautelars per tenir en la seva llista de telèfons autoritzats els números de dos periodistes, tot i que la seva defensa al·lega que van ser autoritzats fa dos anys. L’autorització, però, l’havien fet els serveis penitenciaris, un fet que encara fa més estranya aquesta decisió de Justícia de castigar-lo i deixar-lo incomunicat.

López també castigat i incomunicat

Segons explicat l’advocat de López, el condemnat només pot trucar-li a ell i després d'autorització prèvia dels responsables de la presó. Aquest càstig i aquesta incomunicació arriba de manera paral·lela a la sanció que ha rebut Rosa Peral -li han suspès els vis-a-vis i les comunicacions personals i per telèfon per la “falta greu” d’haver participat en entrevistes no autoritzades- tot i que l’Albert López ha mantingut un paper molt més discret aquests dies quan la història, per l’estrena a Netflix de la sèrie ‘El cuerpo en llamas’ i el documental de part Las cintas de Rosa Peral, ha tornat a l'ull de l'huracà.

Peral no només ha orquestrat un documental per intentar blanquejar la seva figura pública i mantenir que és innocent, també ha ofert entrevistes saltant-se les limitacions dels serveis penitenciaris.

Un crim que tots dos neguen

Cal recordar que Rosa Peral i Albert López, que van ser parella i també companys de patrulla, segons la condemna de l’Audiència de Barcelona, van participar junts en l’assassinat de Pedro Rodríguez si bé ells neguen haver-hi participat i s’acusen un a l’altre de ser els autors materials del crim. Peral va ser condemnada a 25 anys de presó i López a 20.