La mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid) ha estat un dels casos més mediàtics del 2022. El que semblava un crim, ha acabat sent un accident: la hipòtesi principal és que la dona va morir després de ser atropellada i abandonada malferida. Els investigadors estan buscant el conductor d'un totterreny de color blau a diferents zones properes al municipi, sobretot al poble de Santibáñez de Valcorba.

La Guàrdia Civil pensa que l'Esther va ser atropellada mentre tornava a casa. Aquesta jove de 35 anys no va morir a l'acte, sinó que va perdre la vida al cap d'unes hores mentre estava agonitzant a la carretera. Si el conductor responsable dels fets s'hagués aturat a ajudar-la, possiblement continuaria viva. 

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

La Guàrdia Civil busca el conductor d'un totterreny de color blau que, presumptament, va atropellar mortalment l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) / SOS Desaparecidos

Qui va atropellar a l'Esther López de la Rosa?

Per aquest mateix motiu, els policies estan centrant tots els seus esforços en localitzar la persona que, presumptament, va atropellar a l'Esther López de la Rosa i la va deixar morir, ja que es podria enfrontar a penes de presó per dos delictes: un d'homicidi imprudent i un altre d'omissió del dret de socors. 

Revisió de les càmeres de seguretat per buscar pistes

Tot i que els agents no descarten cap hipòtesi, pensen que el vehicle de l'atropellament és un totterreny de color blau i estan intentant localitzar cotxes que coincideixin amb aquestes característiques. Per fer-ho, estan revisant les càmeres de seguretat de Traspinedo i les zones properes al municipi, però no està sent feina fàcil per dos factors: la mala qualitat de les gravacions i el fet que, en ser una zona rural, són moltes les persones que tenen totterrenys.

Santibáñez de Valcorba, en el punt de mira

Traspinedo no és l'únic municipi que estan investigant, també han demanat les gravacions de les càmeres de seguretat dels comerços que hi ha des de l'encreuament de la Nacional 122 fins a Santibáñez de Valcorba (Valladolid), un poble de poc més de 100 habitants a tan sols dos quilòmetres d'on van passar els fets.

La revisió d'aquestes càmeres podria ser clau per saber què va passar aquell 12 de gener i els investigadors parteixen d'un avantatge: com que els fets van passar de matinada i en una zona poc poblada, apareixeran pocs vehicles a les gravacions i, per tant, podran saber més ràpidament quins són els cotxes sospitosos.

La principal hipòtesi de la mort i desaparició de l'Esther segons la Guàrdia Civil

Així doncs, tot apunta que el seu cadàver va estar 24 dies a la cuneta de la carretera fins que va ser trobat per un veí, que assegura que passeja habitualment per la zona i que si el seu cos hagués estat allà des del principi, l'hauria vist.

No obstant això, la Guàrdia Civil pensa que el cos va estar sempre a la cuneta i que ningú el va veure, una hipòtesi poc probable, però no impossible. La investigació està sota secret de sumari i, per tant, no han transcendit més detalls sobre les circumstàncies dels fets.