El cas d'Esther López, la jove de 35 anys que va desaparèixer a Traspinedo, Valladolid, durant més de tres setmanes i va ser trobada morta en una cuneta, continua sense resoldre's. La investigació ha fet un gir en les últimes dues setmanes, passant de tractar-lo com un assassinat a treballar amb la hipòtesi d'un atropellament, accidental o no. En aquesta dualitat, els fets han tornat a fer un gir i ara se sospita que la persona o persones que la van atropellar amb un totterreny blau que encara es busca, la van moure a la cuneta encara amb vida, deixant que morís.

Esther López era viva després de l'atropellament

És des del passat 8 de febrer, quan es van tenir els resultats de l'autòpsia de l'Esther, que tenia el maluc trencat i diversos traumatismes, quan es va canviar totalment la línia d'investigació, que apuntava a un assassinat macabre, a la hipòtesi que havia estat atropellada i abandonada en una cuneta. El més sorprenent és que la zona en la qual va aparèixer era dins del radi de recerca de les batudes, a més de ser un lloc transitat.

Troben el cadàver d'Esther López / Claudia Alba

El cadàver de l'Esther es trobava 24 dies després de desaparèixer / Claudia Alba

Des d'aleshores, s'ha determinat que el vehicle que la va arrabassar és un tot terreny o furgoneta blava, que continuen buscant des de principis d'aquest mes, encara que després de dos mesos dels fets, s'obstaculitza la localització del presumpte assassí. I ara, l'inquietant cas torna a fer un tomb, ja que sospiten que l'Esther no va morir pel cop de l'atropellament, sinó per la falta d'ajuda després del cop, quan presumptament la van abandonar.

Si l'haguessin ajudat, no hauria mort

"Si algú l'hagués auxiliat, seria viva", asseguren a Libertad Digital fonts properes al cas. Aquesta teoria es podria sostindre amb l'informe forense, que mostra que la jove tenia el maluc trencat i diversos cops que, al principi, no haurien d'haver estat mortals. És per això que ara intenten delimitar la recerca de l'assassí, que també podria ser homicida, en funció de si va ser intencionat o no, i estan convençuts que es troba a prop de Traspinedo.

Esther López de la Rosa / Xarxes socials

Ara se sospita que algú la va atropellar i la va abandonar viva en la cuneta / Xarxes socials

Fins i tot amb aquests avenços, les incògnites continuen sent moltes: des de per què es va produir l'atropellament, si el o els ocupants de l'automòbil van fugir ometent el socors de forma conscient o inconscient, i si va ser el cop del vehicle el que va llançar el cos de l'Esther a la cuneta o si la van moure per evitar que els descobrissin. De fet, aquesta última versió comença a prevaler, ja que la motxilla i mòbil eren al costat del cos en comptes de sortir volant com seria natural, per la qual cosa se sospita que els homicides el van col·locar allà.