La versió de l'home que va trobar el cadàver de l'Esther López en una cuneta al costat de la carretera de Traspinedo (Valladolid) reforça la hipòtesi principal dels investigadors: algú l'ha col·locat allà expressament hores abans que el senderista la localitzés. L'home assegura que fa dies que passeja per la zona i que si fes tants dies que està allà, l'hagués vist abans.

Els fets van passar el dissabte al matí quan un senderista estava passejant per la zona i va veure el cadàver d'una dona en una cuneta de la carretera per la zona de Carrascosa, a menys de 600 metres d'on va ser vista la desapareguda per última vegada.

Troben el cadàver d'Esther López de la Rosa

Quan els guàrdies civils es van desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que es tractava d'Esther López de la Rosa, la jove de 35 anys que feia gairebé un mes que havia desaparegut misteriosament en aquest municipi de poc més de 1000 habitants.

El seu cos va ser trobat en estranyes circumstàncies: estava posat mirant cap a terra, vestit amb la mateixa roba que el dia que va desaparèixer i, a més a més, portava la bossa de mà, el mòbil i les claus i, simple vista, no presentava signes d'haver patit una mort violenta, una hipòtesi que haurà de confirmar l'autòpsia, els resultats de la qual es coneixeran al llarg d'aquest dilluns.

El testimoni assegura que fa dies que passeja per la zona i que no havia vist el seu cos anteriorment

El cadàver va ser trobat en una zona que ja havia estat inspeccionada anteriorment, on s'havien fet batudes amb més de 600 voluntaris i efectius de la Guàrdia Civil, que no van trobar ni rastre de la desapareguda. A tot això se li ha de sumar que el testimoni que va veure el seu cos, assegura que fa dies que passeja per la zona, la qual es coneix a la perfecció, i que no havia vist el cos de la desapareguda.

Així doncs, la hipòtesi dels investigadors de què algú va posar el seu cos a la zona la nit del divendres al dissabte cada vegada agafa més força. De fet, estan inspeccionant un vehicle robat a prop del municipi, ja que sospiten que podria ser el vehicle amb el qual, presumptament, haurien posat el seu cos a la carretera.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

Esther López de la Rosa va desaparèixer fa gairebé un mes i aquest dilluns es confirmaran els resultats de l'autòpsia, que esclariran les causes de la seva mort / SOS Desaparecidos

Els agents creuen que van posar el seu cos hores abans que fos trobat

Els agents estan convençuts que van posar el seu cadàver hores abans que fos trobat "en un 99% de possibilitats", explica El Norte de Castilla. Així i tot, hi ha una petita possibilitat que hagi mort per causes naturals i que el seu cos fes 24 dies que estava allà i que ningú l'hagi vist, una hipòtesi poc probable però no impossible.

La llista de sospitosos suma 10 persones

De moment, hi ha un total de 10 sospitosos que podrien estar involucrats amb la seva desaparició i mort. Els principals són Ramón el Manitas, que va estar sis dies detinguts, i l'Óscar, l'última persona que va veure amb vida l'Esther i qui més està en el punt de mira dels agents. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per esbrinar més detalls i esclarir els fets.