Una de les incògnites més grans d'aquests primers mesos de 2022 és on és Esther López? La dona, de 35 anys, va desaparèixer el passat 12 de gener, quan tornava a casa amb dos amics després de ser en un bar de la localitat de Traspinedo, a Valladolid, i no hi ha rastre del seu parador. En el punt de mira, els dos homes que la van veure per última vegada, encara que de moment, sense resultat. Això sí, ambdós han donat versions contradictòries i comencen a veure's similituds amb el cas de Marta del Castillo.

Les contradiccions d'Òscar en el seu relat sobre Esther López

El primer en discòrdia va ser Ramón, "El Manitas", que va ser detingut per la Guàrdia Civil i finalment posat en llibertat després de no trobar restes de la jove ni a casa seva ni al seu cotxe, encara que no ha quedat descartat com a sospitós. Tanmateix, el segon amic, l'Òscar, és qui es troba ara sota la lupa dels investigadors. L'home va ser qui va ser amb l'Esther des de les dotze de la nit fins passades les dues del matí al bar El Castillo de Traspinedo amb un altre amic, el Carlos, familiar dels propietaris del bar La Maña, ubicat en una carretera, a cinc quilòmetres del nucli urbà.

En aquest punt coincideixen l'Òscar i el Carlos: ambdós asseguren que el primer a baixar-se del cotxe va ser el Carlos, que es va quedar a la cabana que té a prop de la casa i negoci familiar i en la qual viu sol, excepte quan els seus fills, que té en custòdia compartida, dormen amb ell. A partir d'aquest moment, tot depèn de l'Òscar: encara que ell assegura que tot anava bé al cotxe entre ell i l'Esther fins al lloc en què se li va perdre la pista i la va abandonar, en el quilòmetre 61, just davant de casa de Ramón El Manitas, les seves versions han acabat contradient-se.

Tres versions: contradiccions i incògnites

I és que a partir d'aquí han estat ja tres històries diferents les que ha explicat a la policia en les cinc vegades que ha declarat davant de la policia. En un primer moment, va relatar que havien discutit amb l'Esther perquè ella volia seguir la gresca i ell volia anar-se'n a dormir. Després d'aquesta disputa, l'Òscar assegura que ella el va fer parar el cotxe, va baixar sense més ni més, i ell se'n va anar. Després, en una altra declaració, va ampliar l'esbronc i va detallar que, a més de baixar-se, semblava que algú anava a recollir-la en la cruïlla en el qual la va deixar, i per això ell va marxar.

Esther López desapareguda / Arxiu|Arxivament

Esther López / Arxiu

Tanmateix, en una altra de les seves versions, l'Òscar assegurava que l'Esther va baixar per tornar pel mateix camí fins a La Maña, a la cabana en la qual dormia el Carlos, per seguir la festa amb ell en un altre lloc. Malgrat aquestes contradiccions, els investigadors expliquen amb la col·laboració de l'Òscar, que no s'ha oposat que registrin el seu mòbil i el seu cotxe i està pendent de tornar a declarar davant de la policia quan sigui requerit.

Una de les dades més inquietants que s'han destapat en els últims dies procedia de la clonació del mòbil de l'Esther, quan es va descobrir que havia estat connectat quan ja se l'havia donat per desapareguda, i va deixar de donar senyal cap a les sis del matí, hora fins a la qual els investigadors creuen que estava bé.