Ramón el Manitas és un dels sospitosos de la desaparició forçosa de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Han sortit a la llum més mentides de les seves declaracions. "Vaig veure-la amb un home quatre dies després de la desaparició", explicava l'home a la Guàrdia Civil. El Ramón no és l'únic sospitós d'aquest cas i, de fet, també estan investigant l'Óscar, un amic de la desapareguda que també ha tingut contradiccions a les seves declaracions.

Els agents van detenir aquest veí de Traspinedo, que viu molt a prop d'on va ser vista per última vegada l'Esther. El van arrestar perquè tenia moltes contradiccions en el seu testimoni i, després de passar a disposició judicial dues vegades, el van deixar en llibertat amb mesures cautelars.

Abans d'anar a declarar als jutjats, el Ramón va explicar als policies que havia vist a l'Esther acompanyada d'un home quatre dies després que se li perdés el rastre. Els guàrdies civils de seguida van poder comprovar que el que estava dient no era cert i de fet, el mateix detingut va reconèixer obertament que estava mentint, explica Okdiario.

Les mentides que Ramón el Manitas va dir als guàrdies civils

Aquesta no és l'única mentida que aquest home de 48 anys amb antecedents violents va dir als policies. També va assegurar que va parlar per telèfon amb la desapareguda dies després que se li perdés el rastre, uns fets que són impossibles, ja que la jove de 35 tenia el mòbil apagat. Quan va passar a disposició judicial, va reconèixer que s'havia inventat els fets. 

Les contradiccions d'aquest home no són proves suficients per decretar el seu ingrés a presó de manera provisional i, per aquest mateix motiu, ha quedat en llibertat. Així i tot, continua estant en el punt de mira dels agents i continua sent un dels principals sospitosos d'aquesta desaparició forçosa.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

L'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) i han sortit a la llum les mentides i declaracions dels investigats / SOS Desaparecidos

L'Óscar, un altre sospitós que també ha mentit a les declaracions

L'altre sospitós també ha tingut contradiccions a les seves declaracions: el relat que explica no coincideix amb la geolocalització del mòbil de l'Esther. Aquest home es diu Óscar i assegura que la nit dels fets va deixar l'Esther al lloc on va desaparèixer perquè van començar a discutir. No obstant això, el sospitós i la desapareguda van anar a un altre lloc.

Un altre amic amb contradiccions a les declaracions

Per si no fos poc, hi ha un altre home que també ha mentit, tot i que no està sent investigat. Es tracta de l'home que deixen a casa seva l'Óscar i l'Esther abans que aquesta fos vista per última vegada. Aquest testimoni assegura que la versió que explica l'Óscar no té sentit i que, de fet, el Ramón li va dir que havia parlat amb l'Esther quan ja havia desaparegut i, segons Okdiario, aquí entra la contradicció: ja que aquest home també va dir que des que va desaparèixer l'Esther, no ha tornat a parlar ni amb l'Óscar ni amb l'Esther, uns fets que no quadren amb la seva primera versió, on assegura que havia parlat amb el Ramón.

Col·laboració ciutadana per trobar a Esther López de la Rosa

De moment, no han trobat la desapareguda i les mentides i contradiccions dels testimonis i investigats estan dificultant molt la feina dels guàrdies civils, que han demanat col·laboració ciutadana per trobar l'Esther López de la Rosa com més aviat millor.