La investigació per saber com va morir l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) es troba sota secret de sumari, però han transcendit els detalls i les pistes que està seguint la Guàrdia Civil per tancar el cas i saber si es tracta d'un crim o d'un accident. Hi ha dos sospitosos en el punt de mira i han sortit a la llum els detalls i avenços que mostren en quin punt es troba aquest cas.

L'Esther López de la Rosa era una dona de 35 anys que treballava en un forn de pa i que vivia a Traspinedo, un municipi a prop de Valladolid. El 12 de gener va sortir amb els seus amics a veure el clàssic, Barça-Madrid i, quan va acabar el partit van anar de copes. Posteriorment, l'Esther i dos amics seus (l'Óscar i el Carolo) van anar als afores del poble per consumir droga i, quan van acabar, amb el cotxe de l'Óscar, van deixar el Carolo a casa seva.

El rastre de l'Esther es perd la matinada del 12 de gener a Traspinedo

A l'interior del vehicle, l'Óscar i l'Esther van començar a discutir, ja que ella volia seguir de festa, però ell no. Per aquest mateix motiu, la jove de 35 anys va abandonar el vehicle, cap a les 2:00 de la matinada i, a partir de llavors, se li va perdre completament el rastre. Quan els pares de la desapareguda van veure que no apareixia, van posar una denúncia a la Guàrdia Civil i es va obrir un fort dispositiu per localitzar-la.

Fruit de la investigació, van detenir Ramón el Manitas per la seva presumpta implicació en aquest cas, però després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Els investigadors el continuen tenint al punt de mira, igual que l'Óscar, ja que va ser l'última persona en veure-la amb vida. 

Troben el cadàver de l'Esther amb signes de violència

Després de 24 dies de cerca, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: van trobar el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. El seu cos va ser trobat en una cuneta de la carretera i, segons les primeres investigacions, algú va deixar el seu cos el dia abans que fos trobat.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

La investigació de la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) es troba sota secret de sumari / Xarxes socials

Un accident de trànsit o un crim

No obstant això, la investigació va fer un gir de 180 graus i van determinar que havia estat víctima d'un accident de trànsit i que era molt probable que el seu cos sempre hagués estat en aquella cuneta sense que ningú la veiés, una hipòtesi poc probable, però no impossible.

El tercer gir inesperat de la investigació és que ara, la Guàrdia Civil torna a pensar que el més probable és que algú poses el seu cos a la cuneta, com a mínim, 24 hores després dels fets. El que sí que tenen clar és que la jove de 35 anys va morir el dia que va desaparèixer. La llista de sospitosos cada vegada és més curta i, segons explica Okdiario, queden només dues proves per saber qui va matar a l'Esther López de la Rosa.