Els investigadors es van infiltrar a l'enterrament de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid). Ho van fer per analitzar el comportament dels assistents i així veure si trobaven alguna pista sobre qui pot estar darrere la mort de la jove de 35 anys.

L'enterrament de l'Esther López de la Rosa va ser el 9 de febrer, cinc dies després que trobessin el seu cadàver en estranyes circumstàncies al costat d'una carretera. Els agents de la Guàrdia Civil es van infiltrar a l'enterrament amb càmeres ocultes a la cerca de noves pistes que puguin ajudar a esclarir els fets, ja que encara no se sap si ha estat un crim o un accident.

El comportament dels assistents de l'enterrament sorprèn la Guàrdia Civil

La mort d'aquesta dona ha causat gran commoció a tot el municipi i això es va veure reflectit a l'enterrament, on van anar centenars de persones, un fet que va complicar la feina d'anàlisi del comportament dels assistents. Segons explica Okdiario, el comportament d'algunes persones els ha sorprès, però no han entrat en més detalls, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

Un dels principals sospitosos no va assistir a l'enterrament

No només es van fixar en la gent que hi havia a l'enterrament, també es van fixar en les persones que no hi eren. Aquest és el cas de l'Óscar, un dels principals sospitosos de la mort de l'Esther. No obstant això, segons la Guàrdia Civil, el fet que no assistís al funeral és una actitud normal, ja que sap que sospiten d'ell i no vol ser assenyalat pels assistents ni crear moments incòmodes.

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

La Guàrdia Civil investiga el comportament dels assistents de l'enterrament de l'Esther López, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) / SOS Desaparecidos

Anàlisi al detall de l'actitud de les persones que van assistir al funeral

Un altre element clau són les persones que van parlar amb els pares de la víctima: estan analitzant les persones que van estar parlant amb ells i que van estar més estona de l'habitual a l'hora de mostrar les condolences, ja que el seu comportament pot ser clau per trobar algun indici o alguna pista per esclarir els fets.

Més incògnites en la mort de l'Esther López de la Rosa

Les gravacions de l'enterrament no són l'únic element clau per esbrinar més detalls de la mort de l'Esther López de la Rosa, també ho és l'anàlisi del seu mòbil i de les seves xarxes socials, que poden donar moltes pistes sobre què va passar aquella nit del 12 de gener. Saber els últims moviments del mòbil de la desapareguda és imprescindible per saber quines van ser les seves últimes passes abans que morís en estranyes circumstàncies.