Han sortit a la llum les declaracions de l'Óscar, el sospitós de la desaparició i mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Les seves paraules han causat gran indignació a tothom, ja que consideren que, de manera indirecta, ha culpat a la jove de 35 anys al·legant que "sortia massa de festa i que això tard o d'hora havia de passar".

Amb l'aixecament parcial del secret de sumari del cas de l'Esther López de la Rosa, s'han pogut saber més detalls de la investigació. El principal sospitós del cas és l'Óscar, un amic de la víctima que va ser l'última persona que la va veure viva i que ha dit mentides i ha tingut moltes contradiccions en el seu testimoni.

L'home ha passat a disposició judicial aquesta setmana i, després de contestar totes les preguntes de la jutgessa, l'han deixat en llibertat sense càrrecs, tot i que l'acusació demanava la seva entrada a presó de manera provisional.

"Això algun dia havia de passar, per tal com era ella, que volia sortir i estava diversos dies seguits de festa"

En aquestes declaracions, l'Óscar ha dit: "Això algun dia havia de passar, per tal com era ella, que volia sortir i estava diversos dies seguits de festa", declarava el sospitós, que també ha explicat que fa temps van robar el cotxe de la víctima per una venjança, uns fets que encara no han estat corroborats per la Guàrdia Civil, que és l'encarregada de la investigació. 

Retiren les mesures cautelars a Ramón el Manitas

La jutgessa instructora també ha retirat totes les mesures cautelars a Ramón el Manitas, l'home que en un primer moment va ser detingut com a presumpte autor del segrest i mort violenta de l'Esther López de la Rosa. Així doncs, en l'actualitat, no hi ha cap culpable de la seva mort, que no acaba de quedar clar si ha estat víctima d'un crim o d'un accident de trànsit. 

Guardia Civil Esther López Traspinedo / Europa Press
L'Óscar és el principal sospitós de la desaparició i mort violenta de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) / Europa Press

Totes les hipòtesis estan sobre la taula i la Guàrdia Civil té l'Óscar en el punt de mira, ja que hi ha molts indicis i dades que podrien demostrar la seva presumpta autoria. No obstant això, a ulls de la jutgessa, aquests indicis no són prou sòlids per imputar-lo com a presumpte autor dels fets. 

Resultats de les 500 proves d'ADN de casa l'Óscar

Caldrà esperar a saber els resultats de les 500 mostres d'ADN que han recollit de casa del sospitós per veure si troben restes de sang de l'Esther López de la Rosa. En cas que aquesta hipòtesi es complís, l'home seria detingut al moment.