Aquest dimarts l'Óscar, el principal sospitós de la mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid), ha declarat als jutjats per les seves múltiples mentides i contradiccions en el cas. Tot i que els investigadors tenen molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria, l'han deixat en llibertat sense càrrecs i han sortit a la llum els motius d'aquesta decisió, que tant ha sorprès a tothom.

L'Óscar ha estat sotmès a un llarg interrogatori per justificar totes les llacunes de la seva coartada, ja que segons els guàrdies civils "té greus contradiccions". Quan la jutgessa li ha preguntat tot allò que no li quadrava, el sospitós s'ha limitat a respondre una vegada i una altra: "no tinc cap explicació".

Les múltiples mentides que l'Óscar no pot justificar

Els fets que l'Óscar no hi troba "cap explicació", són per exemple, que el mòbil de l'Esther estava a casa seva hores després que se li perdés el rastre. Per si no fos poc, el sospitós assegura que després de deixar l'Esther a la carretera, va marxar a dormir, però el seu iPhone delata que va mentir: es va connectar al Bluetooth del cotxe i el comptador de passos del mòbil detectar que va caminar més de 50o passes quan ell assegura que estava dormint.

A tot això se li ha de sumar l'estranya actitud de l'Óscar els dies posteriors a la desaparició de l'Esther, ja que va netejar en nombroses ocasions el seu cotxe nou i, així i tot, van trobar ADN de la jove de Traspinedo al maleter del vehicle. 

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba
La jutgessa deixa en llibertat sense càrrecs l'Óscar, el principal sospitós de la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) / Arxiu

Aquestes són només algunes de les dades que no quadren de les seves declaracions, però n'hi ha moltes més que fan que, a ulls dels investigadors, es converteixi  en el principal sospitós dels fets. Tenint en compte tot això i que l'acusació demanava la seva entrada a presó provisional, com pot ser que la jutgessa l'hagi deixat en llibertat sense càrrecs?

El principal motiu pel qual l'Óscar està en llibertat sense càrrecs

El principal motiu és que encara no se saben els resultats de les més de 500 mostres d'ADN que han recollit després de més dies d'escorcolls a casa del sospitós i, per tant, no hi ha cap prova concloent, només indicis que, a ulls de la jutgessa, no són determinants.

Tampoc hi ha un relat 100% corroborat de què va passar aquella nit del 12 de gener a Traspinedo (Valladolid). Així doncs, malgrat totes les contradiccions i mentides del sospitós, de moment, està en llibertat sense càrrecs. Caldrà esperar a saber els resultats de les proves d'ADN per veure si, se l'acaba imputant pels fets.