El cas de la mort i desaparició de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). S'ha convertit en un dels casos més inquietants dels últims anys. No acaba de quedar clar si es tracta d'un crim o d'un accident i hi ha molts caps sense lligar. Hi ha una sèrie de motius que fan que sigui especialment complicat de resoldre els fets.

Tot va començar el 12 de gener a Traspinedo, un poble de poc més de 1000 habitants a prop de Valladolid. Aquella nit, l'Esther López de la Rosa, una jove de 35 anys, va desaparèixer en estranyes circumstàncies després de passar la nit amb els seus amics.

Esther López desaparecida / Archivo

Està sent molt complicat saber com va morir l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid): la investigació continua oberta per saber més detalls del crim / Arxiu

Sospitaven que l'Esther havia estat víctima d'una desaparició forçosa

Al cap de cinc dies, els seus familiars van posar una denúncia per desaparició i la Guàrdia Civil va obrir una investigació per trobar-la com més aviat millor, ja que des del primer moment, pensaven que havia estat víctima d'una desaparició forçosa. Van demanar col·laboració ciutadana i van organitzar batudes amb centenars de persones per localitzar-la. 

Al cap de 24 dies de cerca, van trobar el seu cadàver en estranyes circumstàncies en una cuneta al costat de la carretera del municipi. El seu cos estava en un lloc molt a prop d'on s'havien fet batudes i, segons les primeres hipòtesis, el cadàver va ser col·locat la nit abans que fos trobat.

Els resultats de l'autòpsia: signes d'haver patit una mort violenta

A partir d'aquest punt, es va començar a complicar tot. Els resultats de l'autòpsia van determinar que havia patit una mort violenta, però l'informe no era concloent per saber si havia estat víctima d'un crim o d'un accident de trànsit. La segona hipòtesi cada vegada agafa més força, però no ha estat corroborada, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

Les mentides i contradiccions dels testimonis i sospitosos

Als ambigus resultats de l'autòpsia se li ha de sumar les mentides i contradiccions dels testimonis i dels sospitosos del cas, que han donat versions molt diferents dels fets i que han ocultat dades molt rellevants als agents. L'última d'aquestes, que la nit que va desaparèixer l'Esther ella i els seus amics van fer una parada per consumir droga. 

Un altre element que està complicant la investigació és l'obtenció de dades del seu mòbil, que va ser trobat juntament amb el seu cadàver. Segons les seves connexions al telèfon, els agents han determinat que va morir entre les 5:40 i les 5:50 del dia que va desaparèixer i estan intentant esbrinar quins van ser els últims missatges que va enviar, que podrien ser determinants per saber què va passar aquella nit.