L'actor Zach Avery ha estat condemnat a 20 anys de presó després del judici en el qual se l'acusava de ser el responsable d'organitzar una estafa piramidal. L'intèrpret ha aconseguit estafar una quantitat propera als 650 milions de dòlars (571 milions d'euros), diversos familiars, amics i companys de professió havien decidit confiar en Avery i ara esperen ser indemnitzats.

Zach Avery ha enganyat els inversors de la seva entitat dient-los que els diners que ells invertien en la seva empresa estaven destinats a accions comercials de les empreses HBO i Netflix. Realment es tractava d'un esquema Ponzi, que consisteix a enganyar les persones que participen, dient-los que els ingressos que obtenen ve de rendes que es generen en altres transaccions quan la realitat és que guanyen els que porten més temps a costa dels que ingressen recentment.

L'actor, que va complir 35 anys al desembre, ha estat sentenciat per una cort federal de la ciutat de Los Angeles que l'ha declarat culpable del cas. La investigació va començar l'octubre de 2021 i finalment haurà de passar 20 anys a la presó i haurà de pagar una indemnització d'uns 230 milions de dòlars (uns 202 milions d'euros).

L'advocat d'Avery va voler evitar la condemna

L'advocat defensor de Zach Avery va voler evitar per tots els mitjans que el seu client anés a la presó. Va al·legar que l'actor no era en plenes facultats mentals, ja que patia de problemes d'addicció i trastorn bipolar.

Malgrat això, no ha pogut evitar la llarga condemna que haurà de complir Avery pels seus actes. L'actor es va definir en el judici com una persona "imperfecta i trencada", a més va comentar que no va saber controlar la situació i va acabar perduts després de manipular tants diners que era obtingut enganyant els seus inversors.

Zack 2 Tw

Zach Avery / Twitter

El mitjà Rolling Stone va informar sobre l'ocorregut en el judici de Zach Avery. Van comentar que en el moment en què el jutge del cas va dictar la sentència final de 20 anys una dona que es trobava a primera fila va començar a plorar amb molta intensitat, es desconeix la identitat d'aquesta senyora, però la seva reacció va contrastar amb la d'un home que se'n va alegrar enèrgicament en sentir que Avery havia de passar dues dècades entre reixes. Encara que va negar amb el cap quan va saber que l'actor podrà ingressar al centre penitenciari a mitjans de març.

El ritme de vida de Zach Avery

L'actor havia participat en algunes pel·lícules de sota pressupost i altres produccions de més renom, encara que sempre tenint papers molt secundaris. És per això que les autoritats van començar a investigar la procedència dels seus diners.

Segons ha informat la premsa local, Avery havia llogat diversos iots i havia pagat diverses festes als hotels i discoteques més luxoses de Las Vegas. També havia comprat una mansió per 5,7 milions de dòlars als afores de Beverly Hills, una de les zones més exclusives de Los Angeles. També havia comprat cotxes d'alta gamma com diversos models d'Audi i Mercedes-Benz, en els quals va gastar uns 600.000 dòlars.

Els fiscals van publicar una nota de premsa en la qual van descriure els delictes d'Avery: "Va executar l'esquema Ponzi més gran conegut en la història d'aquest districte (...) va gastar una fortuna, vivint una vida d'extravagància mentre els robava a les seves víctimes. Ha deixat molts d'ells financerament arruïnats i personalment devastats".