Aquest dimarts el Jutjat Penal número 8 de Madrid havia citat els que van ser concursants de Gran Hermano Revolution Carlota Prado i José María López. El motiu del judici és l'agressió sexual que va succeir en el programa el 2017 després d'una festa organitzada per la productora a la casa de Guadalix de la Sierra en la qual convivien els participants. L'acusat, amb qui la víctima mantenia una relació sentimental des de feia uns dies, aprofitant que la Carlota estava inconscient, la va violar, deixant l'agressió gravada en vídeo per les càmeres del programa.

El motiu pel qual Carlota Prado no va acudir al seu judici

Després del gran impacte mediàtic del procés judicial, que ara ja tenia data, finalment no es va poder celebrar la vista oral programada, ja que Carlota Prado no va poder acudir davant del tribunal per problemes de salut, tal com va explicar el seu advocat. El lletrat assegurava a la porta dels jutjats: "té un problema de salut i no està en condicions de declarar". Després detallava que es tractava d'un greu problema mental que l'havia forçat a ingressar en un centre psiquiàtric el desembre passat.

José María i Carlota en 'GH' / Mediaset

José María i Carlota en 'GH' / Mediaset

L'ingrés de la Carlota en aquest centre és, segons la seva defensa, involuntari, tot i que encara no han aportat al jutjat l'informe psicològic que acrediti els "problemes psicològics de gravetat" que presenta la víctima, que s'han compromès a lliurar. Per la seva part, la mare de la víctima ha assegurat que està impossibilitada per comparèixer. L'acusat, José María, sí que s'ha presentat als jutjats i la seva defensa al·lega que la víctima ha tingut "molta activitat" en xarxes socials en els últims tres dies i ha subratllat la "contraproduent situació" d'internament interessada per part de la Carlota.

Ajornat el judici per la violació en 'Gran Hermano'

De fet, l'allargament del procés judicial, que tracta uns fets ocorreguts fa gairebé cinc anys, influiran en la sentència, a la qual podrà aplicar-se l'atenuant de dilacions indegudes, que aplica una reducció de la condemna en casos en els quals la Justícia tarda massa a pronunciar-se. De moment, la Fiscalia demana per al José María dos anys i sis mesos de presó, a més d'una indemnització de 6.000 euros pels danys morals causats. També demanen aquesta quantitat a la productora de Gran Hermano, Zeppelin TV, pels danys en ensenyar-li a la Carlota tota sola i de forma forçada les imatges de l'agressió, que no van arribar a emetre's en antena.

Una setmana després de l'expulsió del José María i que la Carlota abandonés provisionalment la casa, ella va explicar a les càmeres el que va succeir la nit dels fets. Ella assegurava que "estava inconscient" quan va passar "un fet greu i desagradable". I encara que en un primer moment no va voler prendre mesures legals contra el presumpte agressor, finalment ho va denunciar, juntament amb la productora. Com tants altres processos judicials, es va veure dificultat per la pandèmia de la covid. Ara caldrà esperar a una nova data per al judici.