Una història sobre una suposada estafa matrimonial s'ha convertit en un tema candent a Indonèsia. Es tracta d'una dona que afirma haver estat víctima d'un matrimoni enganyós, ja que ha descobert que realment no estava casada amb un home, sinó amb una dona. La víctima, identificada com N.A., assegura que l'han estafat 16.537 lliures esterlines - 19, 24 euros - i ha decidit compartir la seva història a través de les xarxes socials després que el cas arribés a tots els titulars dels mitjans de comunicació.

L'home es feia passar per un cirurgià nord-americà

Tot comença el mes de maig de 2021 en una aplicació de cites, on la víctima va conèixer el suposat home, A.A., un cirurgià nord-americà adinerat. L'estafador afirmava que era un home de negocis que convertit recentment a la religió de l'islam i que estava buscant una dona per casar-se. Tres mesos després, la parella es casa mitjançant un acord de Nikah siri, reconegut per la religió islamista però no per l'estat. El Nikah siri es tradueix literalment com "boda secreta" i s'utilitza a Indonèsia per matrimonis no registrats. El concepte siri deriva del concepte aràbic clandestí i, malgrat ser matrimonis que es duen a terme amb secretisme, estan reconeguts per la religió de l'Islam. La parella no van poder celebrar la boda autoritzada per l'estat d'Indonèsia perquè l'estafador no va presentar els documents civils exigits.

Durant una temporada, els acabats de casar van viure a casa dels pares de la víctima. Tanmateix, els pares van començar a sospitar d'ell. El suposat cirurgià nord-americà els demanava molts diners i encara no havia aportat cap prova de les seves impressionants credencials. Però, la sospita topava amb les opinions de familiars i amics de l'estafador, que sempre havien donat suport a les pretensions professionals del "metge".

Per evitar més preguntes, l'estafador va endur-se la noia lluny de la seva família, al sud de Sumatra. Una vegada allí, l'home va confinar a casa la dona i li va prohibir relacionar-se amb altra gent. El seu "marit" també controlava les finances. Fins que, un dia del mes d'abril, la mare de la víctima, preocupada, va contactar amb la policia de Jambi, que va localitzar la parella a Lahat. Finalment, els agents el van detenir, però ningú s'esperava el que passaria a continuació.

Una sorpresa inesperada

En l'interrogatori policial, l'estafador va revelar la seva identitat: no era un home, ni molt menys cirurgià nord-americà, era una dona. Durant els 10 mesos que va durar el matrimoni, la família de la noia va afirmar que l'home els havia estafat un total de 300 milions de rupies indonèsies, un equivalent a 16.537 lliures esterlines.

Els dubtes sobre la seva vida sexual omplen les xarxes socials

Després de descobrir-se aquesta història, les xarxes socials han encès un debat molt peculiar. Si la víctima es pensava que el seu marit era un home, però realment era una dona, com era la seva vida sexual? Segons la mateixa víctima, el marit apagava els llums i li tapava els ulls per mantenir relacions sexuals. Un fet que, si més no, faria sospitar a qualsevol persona. Davant la policia, l'estafador va dir que utilitzava les mans per donar plaer a la seva esposa. En canvi, la víctima va afegir que "l'home" usava dispositius sexuals amb penetració.

Els pares de la víctima han denunciat l'estafadora davant les autoritats indonèsies per frau. Actualment, haurà d'anar a judici per demanda al Tribunal del Districte de Jambi i s'enfronta a una condemna de fins a 10 anys de presó.