Dilay Danissa era una dona de 46 anys que ha mort per culpa d'una cirurgia estètica a Colòmbia. Hi ha una investigació oberta per saber què ha passat, ja que els familiars de la víctima asseguren que el doctor que l'ha operat "l'ha deixat morir", uns fets que han causat gran commoció en l'àmbit internacional.

Dilay Danissa Escalante Contreras, era natural de Veneçuela i tenia la nacionalitat estatunidenca. Aquesta dona de 46 anys va desplaçar-se fins a Barranquilla (Colòmbia) per fer-se una cirurgia estètica, concretament, una reducció d'estómac. Aquesta operació s'acostuma a fer per reduir l'apetit del pacient, ja que en ser l'estómac més petit, la sensació de sacietat arriba abans.

Es tracta d'una operació molt comuna per persones amb obesitat mòrbida, però la Dilay no tenia cap problema de sobrepès, simplement pensava que fent-se aquesta operació, menjaria menys i, consegüentment, es veuria millor físicament. Es tracta d'una operació aparentment senzilla i amb pocs riscos.

Dilay Danissa Escalante Contreras

Dilay Danissa Escalante Contreras es va operar el 21 d'abril i, en un principi, semblava que tot havia sortit bé. No obstant això, al cap de pocs dies, es va començar a trobar malament. Es va fer diferents proves per veure què li passava, però el dolor no parava d'augmentar.

Dilay Danissa Escalante Contreras / Archivo
Dilay Danissa Escalante Contreras va morir després de fer-se una cirurgia estètica a Colòmbia i estan investigant si el metge ha comès alguna negligència en l'operació / Arxiu 

"Li va dir al doctor que no suportava el dolor, però ell li va dir que era completament normal"

"Li van fer dilatacions gàstriques tres dies seguits. El 27 d'abril li va dir al doctor que no suportava el dolor, però ell li va dir que era completament normal i que formava part del procés de postoperació", expliquen els seus familiars als mitjans colombians.

Va acabar morint per culpa de la reducció d'estómac

No obstant això, al cap de pocs dies, la seva situació de salut va empitjorar encara més i va perdre la consciència. Immediatament, la van traslladar a urgències amb un pronòstic molt crític. Malgrat els esforços dels sanitaris, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint per culpa de la reducció d'estómac.

El doctor que la va operar ja va matar accidentalment una altra pacient

El doctor que la va operar, tenia diverses denúncies per negligències mèdiques d'anys anteriors. De fet, en una ocasió va haver de pagar una indemnització als familiars d'una pacient que també va morir per una negligència en una de les seves operacions.